x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Ponta a spus că sprijină modificarea legii care vizează alegerea primarilor

Orban: Ponta a spus că sprijină modificarea legii care vizează alegerea primarilor

11 Dec 2019   •   16:35
Orban: Ponta a spus că sprijină modificarea legii care vizează alegerea primarilor
Sursa foto: Lucian Alecu

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că liderul Pro România, Victor Ponta, i-a spus că sprijină proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, dar şi pe cel referitor la desemnarea preşedinţilor de consilii judeţene de către consilierii judeţeni.

"Nu au fost condiţii. Domnul Ponta a spus că sprijină atât modificarea legii care vizează alegerea primarilor, şi anume susţine alegerea primarilor cu 50% plus unu dintre votanţi, adică în două tururi, şi, de asemenea, susţine şi proiectul de lege de alegere a preşedinţilor de consilii judeţene de către consilierii judeţeni, mai precis abrogarea Ordonanţei 40", a spus Orban, întrebat dacă Victor Ponta a pus anumite condiţii pentru a susţine proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Orban a menţionat că Ponta încă nu s-a pronunţat cu privire la sprijinirea proiectului de buget pe anul viitor, dar mai urmează şi alte discuţii pe acest subiect.

Premierul Ludovic Orban a avut miercuri, la Palatul Parlamentului, o întâlnire cu reprezentanţi ai USR, UDMR, Pro România, PMP, ALDE şi grupul minorităţilor naţionale.

AGERPRES

×