x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban: Studenții vor avea călătorii gratuite între localitățile de domiciliu și cele în care învață

Orban: Studenții vor avea călătorii gratuite între localitățile de domiciliu și cele în care învață

10 Feb 2021   •   15:42
Orban: Studenții vor avea călătorii gratuite între localitățile de domiciliu și cele în care învață
Sursa foto: Lucian Alecu

Studenţii vor avea călătorii gratuite între localităţile de domiciliu şi cele în care învață, a precizat, miercuri, preşedintele PNL Ludovic Orban. De asemenea, acesta a menționat că încă nu s-a luat nicio decizie cu privire la sporuri.

„Am văzut că a fost prezentată și informația pe care am furnizat-o referitoare la gratuitatea pentru călătoriile studenților într-un mod care nu este conform cu ceea ce am discutat noi. Se va menține gratuitate pentru studenți, dar pe ruta dintre localitatea de domiciliu și localitatea unde își fac studiile”, a declarar liderul PNL:

În plus, mai spune acesta, studenții „vor beneficia în continuare de niște reduceri ale călătoriilor de care au beneficiat”.

„Din păcate, a fost transmisă public informaţia, poate nici eu nu am fost destul de clar, dar nu înseamnă că nu permitem în continuare deplasarea către facultate", a adăugat Orban.

Vicepremierul Dan Barna spunea, miercuri dimineață, că există propunerea ca gratuitatea să fie eliminată, iar studenții să aibă 50% reducere la transportul cu trenul, pe tot parcursul anului.

„În momentul de față, propunerea este ca studenții să aibă gratuitate de 50% pe toată perioada anului, nu doar în perioada anului școlar. Este un lucru care se găsește la momentul de față în abordarea bugetară”, a precizat Dan Barna.  

Mai multe organizații ale studenților l-au criticat pe premierul Florin Cîțu deoarece ia în calcul limitarea transportului gratuit al studenților.

×
Subiecte în articol: studenţi gratuitate tren ludovic orban