x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Orban susține că există o majoritate în Camera Deputaților pentru susținerea proiectului privind alegerea primarilor în două tururi

Orban susține că există o majoritate în Camera Deputaților pentru susținerea proiectului privind alegerea primarilor în două tururi

11 Dec 2019   •   16:56
Orban susține că există o majoritate în Camera Deputaților pentru susținerea proiectului privind alegerea primarilor în două tururi

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că a constatat că există o majoritate în Camera Deputaţilor pentru susţinerea proiectului privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, totul este ca această majoritate să se mobilizeze şi să introducă actul normativ pe ordinea de zi.

Premierul Ludovic Orban a avut miercuri, la Palatul Parlamentului, o întâlnire cu reprezentanţi ai USR, UDMR, Pro România, PMP, ALDE şi grupul minorităţilor naţionale.

"Am discutat acest subiect (alegerea primarilor în două tururi de scrutin - n.r.). Eu vă spun că am constatat că există o majoritate în Camera Deputaţilor pentru susţinerea acestui proiect, totul este să ne mobilizăm şi să reuşim să îl introducem pe ordinea de zi a plenului, pentru că dacă suntem mobilizaţi deţinem voturile necesare pentru a putea asigura reuşita acestui proiect", a spus Orban, întrebat dacă pentru proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin Guvernul îşi va asuma răspunderea.

El a menţionat că UDMR nu susţine această modificare.

Premierul a mai spus că a discutat cu partenerii care susţin Guvernul şi despre eliminarea pensiilor speciale, dar încă "nu există o abordare comună care să permită fructificarea majorităţii existente".

"Vom continua discuţiile pe această temă şi cred că prin discuţii foarte serioase putem să ajungem la o formulă care să fie susţinută de toate formaţiunile care sprijină Guvernul", a afirmat Orban.

În ceea ce priveşte Ordonanţa 114, acesta a menţionat că va avea o întâlnire cu specialiştii fiecărei formaţiuni politice, pentru a ajunge la o formă pe care să o poată prezenta Parlamentului prin asumarea răspunderii.

AGERPRES

×