x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ordonanţa privind migraţia primarilor, respinsă de deputaţi

Ordonanţa privind migraţia primarilor, respinsă de deputaţi

17 Sep 2014   •   13:29
Ordonanţa privind migraţia primarilor, respinsă de deputaţi

Ordonanţa de urgenţă 55/2014, prin care primarii puteau să-și schimbe partidul fără să piardă mandatul, a fost respinsă de deputaţi. Camera Deputaţilor nu este însă cameră decizională, aşa că ordonanța va merge la Senat.

OUG a fost respinsă cu 195 voturi ”pentru”, 109 ”împotrivă” și 21 abțineri. Proiectul avea caracter de lege organică şi ar fi fost necesare jumătate plus unu din totalul voturilor deputaţilor pentru a fi adoptat.

"Au fost 195 voturi pentru, 110 împotrivă, mai era nevoie de 9 voturi. Colegii de la UDMR au anunțat că nu vor vota. Am văzut că cei de la PNL și PDL au transferat foarte mulți primari. Nu înțeleg de ce în Parlament spun că sunt contra, iar în teritoriu acționează altfel", a declarat premierul Victor Ponta, după respingerea OUG de către deputaţi.

Ordonanţa prevede că aleşii locali îşi pot schimba formaţiunea în termenul de 45 de zile, o singură dată, iar opţiunea lor poate fi pentru un partid, organizaţie a minorităţilor naţionale sau statutul de independent.

Deputaţii PNL, PDL şi cei ai PP-DD anunţaseră că vor vota împotriva actului normativ deoarece încurajează migraţia politică.

×