x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pactul pentru Apărare, SEMNAT la Cotroceni. Iohannis: Le arătăm militarilor români că îi respectăm

Pactul pentru Apărare, SEMNAT la Cotroceni. Iohannis: Le arătăm militarilor români că îi respectăm

de Veronica Micu    |    13 Ian 2015   •   10:27
Pactul pentru Apărare, SEMNAT la Cotroceni. Iohannis: Le arătăm militarilor români că îi respectăm
Sursa foto: Alex Micsik

Preşedintele Klaus Iohannis şi partidele şi formaţiunile reprezentate în Parlament au semnat azi, la Palatul Cotroceni, Acordul politic naţional privind creşterea finanţării pentru Apărare.

Iohannis a declarat, după semnarea Pactului pentru Apărare, că îl înțelege ca pe un acord implicit pentru dezvoltarea industriei naționale de apărare. "Le arătăm, prin acest Pact, militarilor români că îi respectăm”, a declarat președintele.Klaus Iohannis a spus că armata poate fi un furnizor de securitate, dar și de creștere economică și a precizat că, personal, vede în acest acord și un acord implicit pentru dezvoltarea industriei naționale de apărare.

Acordul a fost semnat de şeful statului şi preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, şi prim-vicepreşedintele liberalilor Cătălin Predoiu, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, preşedintele PC, Daniel Constantin, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi preşedintele PP-DD. Liderul grupului minorităţilor naţionale din Parlament, Varujan Pambuccian, a lipsit de la ceremonie.

La ceremonia de semnarea a acordului, care a început cu intonarea imnului naţional, a participat ministrul Apărării, Mircea Duşa, şi mai mulţi consilieri prezidenţiali.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut luni la Palatul Cotroceni consultări cu reprezentanţii PSD, PNL, UNPR, PC, UDMR, ai grupului minorităţilor naţionale şi ai PP-DD, pe marginea încheierii acestui Acord politic.

După aceste consultări, el a anunţat că a obţinut consensul necesar din partea partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru ca bugetul alocat Apărării să atingă 2% din PIB în anul 2017.



×