x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentari romani la Bruxelles

Parlamentari romani la Bruxelles

10 Feb 2004   •   00:00

PSD a propus ieri ca Senatul si Camera Deputatilor sa-si trimita, in viitorul apropiat, reprezentanti la Parlamentul European.

Parlamentarii romani ar urma sa faca parte dintr-un birou permanent care va fi parte integranta a misiunii Romaniei de la Bruxelles, dotata deja cu un sediu in acest oras.
DANA PICIU

Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor, Viorel Hrebenciuc, a anuntat ieri ca aceasta decizie a fost luata urmare a scandalului provocat de amendamentul europarlamentarului Arie Oostlander privind suspendarea negocierilor de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. "Am constatat ca parlamentarii romani sunt in legatura cu Parlamentul Europei doar de doua ori pe an, cu ocazia sedintelor cu comisia mixta", a precizat Hrebenciuc.

Observatori
Deputatii si senatorii romani ar urma sa participe ca observatori la sedintele comisiilor Parlamentului European si vor avea sarcina de a lamuri neclaritatile care apar pe viitor cu privire la tara noastra. Ei ii vor informa pe parlamentarii europeni cu privire la realitatile din Romania si vor face lobby atunci cand va fi nevoie. Viorel Hrebenciuc a precizat ca din delegatia romana vor face parte parlamentari din toate partidele politice reprezentate in Legislativ. Cheltuielile necesare indeplinirii misiunii senatorilor si deputatilor roma ni la Bruxelles vor fi suportate de bugetul Parlamentului destinat deplasarilor in strainatate, plecarea la Parlamentul European fiind considerata o prioritate. Hotararea privind trimiterea unor reprezentanti ai Parlamentului la Bruxelles, luata ieri in cadrul grupului PSD, urmeaza sa fie inaintata spre aprobare Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

×
Subiecte în articol: politic