x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentarii din Comisia specială pentru Roşia Montană vor să discute cu protestarii din Piaţa Universităţii

Parlamentarii din Comisia specială pentru Roşia Montană vor să discute cu protestarii din Piaţa Universităţii

18 Sep 2013   •   17:34
Parlamentarii din Comisia specială pentru Roşia Montană vor să discute cu protestarii din Piaţa Universităţii

Parlamentarii din Comisia specială pentru proiectul de lege privind Roşia Montană au decis ca joi, 26 septembrie, la revenirea de la Roşia Montană să aibă o discuţie şi cu protestarii din Piaţa Universităţii, însă deocamdată nu ştiu pe cine să invite, întrucât nu se cunosc liderii manifestanţilor.

Membrii comisiei speciale au convenit, miercuri, în prima şedinţă, să stabilescă luni cine vor fi reprezentanţii invitaţi la audieri în Parlament din rândul protestatarilor din Piaţa Universităţii care au manifestat împotriva proiectului de la Roşia Montană. Membrii comisiei speciale au votat ca în programul de lucru pentru săptămâna viitoare să fie inclusă audierea reprezentanţilor ONG-urilor şi a protestatarilor din Piaţa Universităţii pentru ziua de joi, 26 septembrie, de la ora 16.00.

Senatorul PNL Dumitru-Dian Popescu a ridicat problema audierii reprezentanţilor protestatarilor din Piaţa Univeristăţii împotriva proiectului Roşia Montană. "Care ONG-uri? Stabilim cum? Te duci tu în piaţă deseară şi...? Nu, deci trebuie să facem lucrurile riguros. Cineva trebuie să stabilească cine este în piaţă, care sunt reprezentanţii", a afirmat senatorul PNL.

Preşedintele comisiei speciale, Darius Vâlcov (PSD), i-a replicat: "Luni ne vom întâlni în prima şedinţă, vom stabili şi pe cine vom invita sau vom invita pe toată lumea, doar să aflăm care sunt ONG-urile şi, bineînţeles, liderii pe care vor să-i trimită. Şi tot atunci vom stabili şi oportunitatea înfiinţării unei subcomisii tehnice care să lucreze pentru această comisie". Parlamentarii din Comisia specială pentru proiectul de lege privind Roşia Montană au decis miercuri să meargă peste o săptămână la faţa locului, vizita urmând să dureze două zile. Întâlnirea cu reprezentanţii protestatarilor din Piaţa Universităţii urmează să aibă loc la revenirea de la Roşia Montană.

×
Subiecte în articol: Piata Universitatii roşia montană