x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentarul Nicușor Dan, filmat în timp ce se întânea cu un dezvoltator imobiliar căruia i-a blocat un proiect în sudul Capitalei

Parlamentarul Nicușor Dan, filmat în timp ce se întânea cu un dezvoltator imobiliar căruia i-a blocat un proiect în sudul Capitalei

de Ion Alexandru    |    22 Sep 2020   •   08:06
Parlamentarul Nicușor Dan, filmat în timp ce se întânea cu un dezvoltator imobiliar căruia i-a blocat un proiect în sudul Capitalei

A doua înregistrare explozivă, de data aceasta, video, cu Nicușor Dan, candidatul PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, a fost făcută, ieri, de către vloggerul Dana Budeanu. În aceste imagini apare deputatul Nucușor Dan, împreună cu patronul grupului imobiliar Sud Rezidențial, Cătălin Grigore, un apropiat al liderului Clanului Sportivilor, Robert Nica. În condițiile în care asociațiile civice controlate de Nicușor Dan au blocat în instanță un proiect imobiliar dezvoltat de Sud Rezidențial. Dana Budeanu arată că, la peste șapte ani de la emiterea PUZ-ului, ONG-urile lui Nicușor Dan au atacat în instanță acest document, cu intenția de a bloca tranzacțiile imobiliare dezvoltate în zonă, însă nu cu scopul de a salva zona verde din sudul Capitalei, ci pentru a cădea la o înțelegere cu respectivii oameni de afaceri. 

Dana Budeanu a prezentat înregistrarea video pe care a promis-o cu Nicuşor Dan, pentru a dovedi legăturile suspecte ale acestuia cu Clanul Sportivilor. Candidatul PNL-USR-PLUS la Primăria Capitalei apare alături de Cătălin Grigore, de la Sud Rezidenţial, prietenul din copilărie al lui Robert Nica, şeful Clanului Sportivilor.

Concret, autoarea dezvăluirii susține că proiectul imobiliar dezvoltat pe terenul fostelor sere Berceni au trecut, în anul 2011, printr-un PUZ, din categoria teren experimental, în categoria “curți și construcții”. Șapte ani mai târziu, printr-un alt PUZ, au fost preluate de Robert Nica, liderul temutului clan interlop al Sportivilor. Doar al doilea  PUZ a fost contestat, recent, de către ONG-urile controlate de deputatul Nicușor Dan, în condițiile în care, pe acele terenuri, deja s-au construit blocuri.

“La opt luni de la aprobarea acestui PUZ, domnul Nicuşor Dan, prin cele două asociaţii ale dânsului, contestă PUZ-ul pe motivul că este spaţiu verde. Nu a contestat PUZ-ul din 2011, a contestat doar PUZ-ul din 2018, bucăţica domnului Nica. S-a dus să salveze un colţişor. Procedura de atac este una perversă, pentru că tu în momentul în care ataci astfel pierzi sigur. Specialitatea caracatiţei domnului Nicuşor Dan este să piardă în urma unei înţelegeri”, susține Dana Budeanu, care a adăugat că procesele sunt de așa natură depuse, încât sa fie pierdute, în ideea ca “ăia să nu poată să vinde, dar pot construi în continuare. Ăla trebuie să ajungă la un acord cu tine, pentru că la cartea funciară apare acest litigiu. (…) Aşadar, el face această acţiune, îţi blochează posibilitatea de a vinde, tu faci orice ca să ajungi la o înţelegere, după care el pierde”.

 

Deputatul a recunoscut întâlnirea

“Eu îl întreb pe domnul Nicuşor Dan, pe care îl aveţi pe aceste imagini, împreună cu domnul Cătălin Grigore (Sud Rezidenţial, care ridică respectivele imobile pe terenul în cauză - n.red.), în momentul în care ai depus această acţiune împotriva PUZ-ului, până în momentul în care te-ai întâlnit cu domnul Cătălin Grigore şi din acel moment până în momentul în care pe 19 august 2020 ai pierdut procesul cu Sud Rezidenţial, cum te-ai înţeles", a mai spus Dana Budeanu.

O investigatie Rise Project a devoalat legăturile dintre controversatul Robert Nica și Cătălin Grigore, proprietarul companiei imobiliare Sud Rezidențial. Cei doi au copilărit împreună chiar în zona respectivă. Cei doi lucrează împreună. 

Nicușor Dan a recunoscut întâlnirea cu reprezentantul Sud Rezidențial. Într-o postare pe contul său de socializare, candidatul PNL și USR-PUS la Primăria Capitalei scrie că “sunt într-un proces cu privire la transformarea unui spațiu verde din Capitală în teren pentru proiecte imobiliare. Dezvoltatorul imobiliar Cătălin Grigore a solicitat la un moment dat o întâlnire cu mine, în legătură cu acest litigiu. Am avut o discuție cu acest om și i-am spus că eu am dreptate, iar procesul a mers înainte. Tribunalul București s-a pronunțat în primă instanță în defavoarea noastră. Dar vom face recurs la Curtea de Apel”.

Nicușor Dan, care a fost protagonistul unor alte dezvăluiri, săptămâna trecută, cu privire la modul în care a intervenit pe lângă funcționarii Primăriei Sectorului 4, în favoarea unui alt om de afaceri, care a construit un restaurant și alte spații în Parcul Tineretului, susține că aceste subiecte “sunt mizerii de campanie, tipice pentru PSD”. 
 

×
Subiecte în articol: nicusor dan