x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentul se reunește marți pentru a vota rectificarea bugetară

Parlamentul se reunește marți pentru a vota rectificarea bugetară

de Georgiana Oprea    |    21 Sep 2020   •   14:39
Parlamentul se reunește marți pentru a vota rectificarea bugetară
Sursa foto: Lucian Alecu

Parlamentul se reunește, marți, 22 septembrie, de la ora 13:00, în plen, pentru rectificarea bugetară.

Comisiile de buget ale celor două Camere au dat pe 16 septembrie raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare. Amendamentele au fost aduse de PSD.

Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abrogă articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%. Astfel, rămâne în vigoare legea sistemului public de pensii, care prevede creșterea punctului de pensie cu 40%.

Toate amendamentele adoptate au fost propuse de PSD. La dezbaterile din comisii nu au participat parlamentarii PNL.

Ludovic Orban a declarat că susținerea bugetară a propunerilor PSD este imposibilă.

„Ceea ce s-a întâmplat în Comisia de buget-finanţe reprezintă o crimă împotriva economiei româneşti şi riscă să conducă România spre incapacitate de plată, spre faliment. Ne vom bate în plenul camerelor reunite, astfel încât să retrimitem, spre Comisia de buget-finanţe, raportul. Sunt convins că, printr-o mobilizare exemplară a celorlalte formaţiuni politice, vom reuşi acest lucru.", a afirmat Orban.

De asemenea, luni, 21 septembrie, Ludovic Orban a declarat că bugetul nu își permite nicio creștere a cheltuielilor în momentul de față. Mai mult, șeful Executivului a afirmat că va ataca la Curtea Constituțională dacă rectificarea bugetară va fi votată cu amendamentele PSD.

„Orice fel de lege care nu prevede sursa de finanţare, în conformitate cu decizii anterioare ale CCR, este neconstituţională şi noi, ca Guvern, avem obligaţia de a ataca la CCR toate legile pe care le considerăm neconstituţionale", a spus Ludovic Orban.

 

×