x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Parlamentul se pregătește să dea noi puteri instituțiilor de forță

Parlamentul se pregătește să dea noi puteri instituțiilor de forță

de Ion Alexandru    |    19 Aug 2019   •   09:00
Parlamentul se pregătește să dea noi puteri instituțiilor de forță

Parlamentul se pregătește ca, odată cu începerea sesiunii de toamnă, să ia în discuție mai multe proiecte de lege care să dea puteri sporite sistemului de forță din România. Invocând ineficacitatea “voită sau nu” a autorităților, pentru salvarea Alexandrei Măceșanu, mai mulți parlamentari reintroduc în dezbatere teme ale serviciilor secrete, declarate deja neconstituționale.

Una dintre aceste teme este abordată de deputatul PMP Petru Movilă, care a depus la Parlament un proiect de lege privind achiziția cartelelor prepay doar cu buletinul, cerând ca acest proiect să fie adoptat în regim de urgență. Deputatul băsist merge și mai departe cu inițiativa, dorind să interzică achiziția de cartel prepay de către minori. Două proiecte similare ale aceluiași deputat au fost respinse în anul 2011 și în anul 2014. Însă insistă, spre bucuria “statului subteran”.

Nici parlamentarii Puterii nu se lasă mai prejos. Senatorul PSD de Olt Siminica Mirea a depus la Parlament un proiect de lege care vizează permisiunea oricărei persoane de a pătrune într-o locuință fără mandat de percheziție, “atunci când există suspiciuni că viața unei persoane este în pericol sau că aceasta a fost răpită”. Oricât de bune ar fi intențiile acestor inițiative, implementarea lor ar putea deschide larg ușa unor abuzuri din partea instituțiilor de forță ale statului împotriva civililor.

 

 

 

 

 

 

×