x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Peste 3.000 de protestatari în stradă la Timişoara; peste 500 la Cluj şi Sibiu

Peste 3.000 de protestatari în stradă la Timişoara; peste 500 la Cluj şi Sibiu

10 Feb 2017   •   22:20
Peste 3.000 de protestatari în stradă la Timişoara; peste 500 la Cluj şi Sibiu
Sursa foto: Foto: pressalert.ro

În jur de 3.000 de protestatari se aflau în stradă la Timişoara, iar la Cluj şi Sibiu câte 500 de persoane au venit în pieţele centrale vineri seara, în jurul orei 20,00, pentru a cere demisia Guvernului şi continuarea luptei anticorupţie, manifestaţii mai având loc şi în alte oraşe din ţară. 

* TIMIŞOARA 

Circa 3.500 de persoane manifestează, vineri seara, în Piaţa Victoriei din Timişoara, potrivit reprezentanţilor forţelor de ordine, după ora 20,00, oamenii cerând demisia Guvernului şi a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. 

Manifestanţii spun că nu mai vor penali în funcţii de miniştri, de parlamentari sau în alte funcţii publice. În acest sens, ei au amintit şi numele fostului ministru PSD Dan Şova. 

Mulţimea cere înlăturarea corupţilor din astfel de posturi, precum şi aplicarea Punctului 8 al Proclamaţiei de la Timişoara, respectiv, ''fără penali în demnităţi şi funcţii publice''. 

Protestatarii scandează, printre altele, ''Fără hoţi'', ''Până la capăt'', ''Uniţi salvăm toată România'', şi poartă pancarte cu mesaje împotriva lui Liviu Dragnea, a corupţiei, a hoţiei. 

Între episoadele de scandări şi discursuri, manifestanţii se încălzesc sărind şi scandând ''Cine nu sare, nu vrea schimbare'', se cântă melodiile Revoluţiei din 1989 şi cele deja consacrate acestui protest. 

Numărul celor care vin în piaţă este uşor superior celui al oamenilor care pleacă din cauza frigului, în general, părinţi cu copii sau bătrâni. 

* CLUJ 

Circa 500 de persoane, la ora 20,00, potrivit forţelor de ordine, protestează din nou, vineri seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, împotriva Guvernului Grindeanu şi a PSD. 

Unul dintre protestatari, Bogdan Rădulescu, a declarat, la microfon, că o trupă de artişti a compus un imn al clujenilor, piesă care a fost difuzată pentru prima dată vineri seară, în Piaţa Unirii. "România, România-i ţara mea/ România, şi nu vreau să plec din ea", spun primele versurie ale cântecului. 

* SIBIU 

Peste 500 de protestari, potrivit unor estimări oficiale, s-au strâns vineri seara, în jurul orei 20,00, în Piaţa Mare din centrul municipiului Sibiu, la o manifestare avizată de autorităţile locale. 

Oamenii au steaguri, vuvuzele şi pancarte cu lozinci împotriva PSD şi a Guvernului. 

Protestele sunt programate să dureze zilnic, până în 15 februarie, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei sibiene. 

* BRAŞOV 

Peste 100 de persoane s-au adunat vineri seara, în jurul orei 20,00, pentru a 11-a zi, în faţa Prefecturii Braşov ca să protesteze împotriva Guvernului. Manifestanţii cer demisia primului ministru Sorin Grindeanu şi a întregului Guvern. 

"Guvernul este compromis iremediabil şi trebuie să plece. Ar trebui să înţeleagă că după protestele paşnice de amploare ar trebui să demisioneze. Un Guvern care scoate în stradă jumătate de milion de oameni în 10 zile de proteste nu pare a fi un guvern legitim. Orice guvern din lume până acum ar fi demisionat. Nu avem de ce să devenim mai puţin vigilenţi. Vom ieşi în stradă în continuare", a spus unul dintre participanţii la acţiunea de protest. 

Se scandează "Demisia", "ALDE şi PSD aceeaşi mizerie", "Uniţi salvăm toată România", "Justiţie nu corupţie", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", "Hoţii", "PSD-Ciuma roşie", "Jos ,jos, jos, Guvernul mincinos". Protestatarii flutură steaguri şi fluieră din vuvuzele. Acţiunea de protest nu este autorizată. 

* TULCEA 

Circa 20 persoane s-au strâns, vineri seara, pentru a 10-a zi consecutiv, în Piaţa Tricolorului din municipiul Tulcea, pentru a-şi exprima solidaritatea cu manifestanţii din Bucureşti care solicită demisia Guvernului. 

Protestatarii au fluierat şi au scandat lozinci antiguvernamentale timp de aproape o oră în faţa statuii lui Mircea cel Bătrân, în jurul orei 20,00 în zonă rămânând doar câţiva tineri. 

Ca în fiecare din ultimele nouă seri, angajaţii Inspectoratului Judeţean de Jandarmi au fost în zonă, dar nu au existat situaţii care să reclame intervenţia lor, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului, Marian Ciobotaru. 

* SATU MARE 

Circa 20 de persoane au protestat vineri seara în centrul municipiului Satu Mare, împotriva Guvernului. Aceştia au avut câteva pancarte cu mesaje de nemulţumire la adresa PSD şi a Guvernului. 

Sătmărenii veniţi în stradă au protestat paşnic, în linişte, manifestaţia lor durând în jur de o oră. Protestul a fost autorizat. 

* BRĂILA 

Aproximativ 70 de persoane s-au adunat vineri seară, pe platoul din Piaţa Independenţei din Brăila, unde au protestat împotriva PSD şi au cerut demisia Guvernului. 

Manifestanţii au purtat steaguri şi pancarte şi au scandat 'Ieşiţi din casă dacă vă pasă!', 'Jos Guvernul!', 'Noi nu renunţăm, nouă ne pasă!', 'PSD, ciuma roşie' şi 'Hoţii'. 

Oamenii strânşi în Piaţa Independenţei, la o temperatură de minus 7 grade Celsius, s-au încălzit cu ceai şi ciocolată caldă, oferite de 'o persoană care le apreciază efortul şi rezistenţa'. 

Protestatarii s-au mobilizat, ca şi în ultimele seri, pe reţelele de socializare, unde a circulat un mesaj despre pericolul neadoptării OUG 14 în Parlament, precum şi de mobilizare la proteste. 

'Dacă OUG 14 nu este aprobată în Parlament, OUG 13 îşi aplică efectele, pentru că trec cele 10 zile! Nu-i mai credem, puterea actuală se agaţă de orice tertip pentru a scăpa penalii de pedepse! Urâtă şi atitudinea parlamentarilor brăileni de la ALDE şi PSD, care în timpul discursului preşedintelui în faţa Camerelor reunite ale Parlamentului au părăsit plenul! În felul acesta se fac părtaşi la acţiunile actualului guvern de a zădărnici lupta împotriva corupţiei în România! Se vede în acest fel că slujesc doar nişte interese de partid şi nu interesele cetăţenilor care le-au acordat votul! Ne vedem în faţa Primăriei începând cu orele 19,00!', se arată în mesaj. AGERPRES

×