x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pilonul II de pensii - Guvernul, amenințat de o nouă plângere penală

Pilonul II de pensii - Guvernul, amenințat de o nouă plângere penală

21 Mai 2018   •   14:14
Pilonul II de pensii - Guvernul, amenințat de o nouă plângere penală

Deputatul Victor Ponta, copreşedinte Pro România, spune că, în cazul în care Guvernul va lua banii din pilonul II de pensii, va depune plângere penală. 

"Nu sunt de acord de principiu cu folosirea plângerilor penale în lupta politică (ce a făcut recent Orban am spus deja că este o prostie) - pentru decizii politice (bune sau proaste) se dă socoteală în Parlament şi la alegeri. Când vine vorba însă de banii mei (şi ai dvs) acumulaţi la pilonul 2 de pensii lucrurile sunt însă total diferite - acei bani NU sunt ai statului, ci au fost plătiţi de mine (şi de toţi cei care aveau în 2006 sub 35 de ani) şi îmi aparţin/ dacă Guvernul îi va lua, aceasta nu este o decizie politică şi fapta reprezintă infracţiunea de furt calificat sancţionată de Codul penal! Dacă se vor fura de către Guvern banii mei acumulaţi la Pilonul 2 voi depune şi eu plângere penală pentru suma pe care am plătit-o în fiecare lună din ultimii 12 ani. Plângerea va fi pentru suma acumulată în contul meu şi împotriva tuturor celor care vor semna ordonanţa de urgenţă sau proiectul de lege", a scris Ponta, luni, pe Facebook. 

El a arătat că este vorba de "un furt" de la milioane de oameni şi de "o distrugere a viitorului" acestora. 

"Am preluat funcţia de prim-ministru în 2012, când aveam mare nevoie de bani să plătim salariile şi pensiile tăiate de Băsescu şi să returnăm împrumutul făcut la FMI - dar niciodată nu am acceptat ideea că am putea lua banii de la Pilonul 2 ca să acoperim nevoile de atunci (deşi mi-a fost propusă chiar de către oamenii care acum îi stau alături lui Liviu Dragnea)! Dincolo de faptul că este vorba de un furt de la milioane de oameni care muncesc cinstit în România - este şi o distrugere a viitorului acestora! Iar părinţii noştri care trăiesc din pensie nu sunt de acord să ne ia cineva banii noştri din viitor ca să le dea lor ceva acum să le cumpere votul! Spre deosebire de incompetenţii populişti care au acum puterea, părinţii noştri chiar ne iubesc şi nu vor să ne fure viitorul!", a mai scris Victor Ponta. AGERPRES

×