x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Platforma România 100: Coaliţia PSD-ALDE se pregăteşte să transforme România într-un paradis penal

Platforma România 100: Coaliţia PSD-ALDE se pregăteşte să transforme România într-un paradis penal

21 Apr 2018   •   14:05
Platforma România 100: Coaliţia PSD-ALDE se pregăteşte să transforme România într-un paradis penal

 Platforma România 100 consideră că prin modificările propuse la Codul penal şi la cel de procedură penală coaliţia PSD-ALDE se pregăteşte să transforme România "într-un paradis penal", cu un dispreţ total faţă de victimele criminalităţii.

"Propunerile PSD - ALDE de modificare a Codurilor penal şi de procedură penală înseamnă, la prima vedere, că trăim în ţara în care politicienii din coaliţia de guvernare sunt disperaţi să modifice legea pentru a-şi scăpa pielea de consecinţele ei. De ce vor politicienii din coaliţia de guvernare să redefinească grupul infracţional organizat? Iată de ce: potrivit comunicatului DNA din noiembrie 2017, s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Dragnea Liviu Nicolae, preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman la data faptelor, pentru: constituirea unui grup infracţional organizat, două infracţiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. Suspectul Dragnea Liviu Nicolae este astăzi preşedintele Camerei Deputaţilor şi preşedintele Partidului Social Democrat, aflat la guvernare", se arată într-un comunicat al Platformei România 100.

Potrivit sursei citate, politicienii din coaliţia de guvernare vor să dezincrimineze mărturia mincinoasă şi să modifice prevederile referitoare la favorizarea făptuitorului pentru că: "potrivit comunicatului DNA din mai 2016, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Braşov au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, pentru comiterea infracţiunilor de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului".

"Cei mai importanţi oameni din stat îşi fac legi cu dedicaţie. Cei mai importanţi oameni din stat vor să reducă la tăcere DNA, instituţia care a dat comunicatele menţionate mai sus, introducând, prin modificările la Codul de procedură penală interdicţia parchetelor de a comunica public despre anchete pe rol sau aflate în cameră preliminară. Nu vom mai avea comunicate ale DNA, DIICOT sau ale altor structuri de parchet cu privire la puneri sub acuzare, inculpări sau trimiteri în judecată. Însă, cel mai important aspect al acestui demers politic de subminare a unei justiţii independente şi funcţionale este faptul că niciunul dintre noi nu se va mai simţi şi nu va mai fi în siguranţă în această ţară. Cetăţenii români nu-şi vor mai simţi copiii în siguranţă în propria ţară", susţin cei de la Platforma România 100.

Totodată, ei atrag atenţia că modificările propuse pun în pericol poziţia României în UE, iar legile slabe şi favorabile infractorilor ''vor arunca'' ţara noastră ''la periferia Europei, vor atrage sancţiuni şi ne vor împinge în afara nucleului dur al Uniunii sau chiar dincolo de marginile ei". AGERPRES

 

×