x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL cere anchetă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură inițiată de USR-AUR

PNL cere anchetă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură inițiată de USR-AUR

06 Sep 2021   •   08:37
PNL cere anchetă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea de cenzură inițiată de USR-AUR

Partidul Național Liberal anunță că va cere, astăzi, anchetă administrativă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea inițiată de USR și AUR.

La ora 12.00 este convocată ședința Birourilor Permanente reunite. Este vorba despre forurile care asigură conducerea Parlamentului și prin care va trebui să se stabilească un calendar pentru moțiunea de cenzură inițiată de cei de la USR - AUR.

Cel mai probabil, însă, nu se va ajunge să se stabilească acesta calendar, deoarece, potrivit surselor Antena 3, cu doar câteva ore înainte de începerea acestei ședințe, cei din PNL vor cere o anchetă administrativă pentru verificarea semnăturilor de pe moțiunea inițiată de USR și AUR. Aceștia susțin că semnăturile ar fi scanate, false.

Moțiunea de cenzură a fost depusă vineri seara, după ședința coaliției de guvernare în urma căreia negocierile între USR și PNL au eșuat.

Social democrații au declarat că vor asigura cvorumul ședinței de astăzi și nu se vor opune să fie verificate semnăturile de pe această moțiune de cenzură.

Parlamentari AUR, plecați în străinătate

Potrivit surselor Antena 3, există informații potrivit cărora, în momentul în care s-ar fi strâns semnăturile, trei parlamentari de la AUR ar fi fost plecați în străinătate, deci nu aveau cum să semneze această moțiune de cenzură. La fel și președinta Senatului, Anca Dragu, ar fi fost plecată din București, deci nu ar fi putut să semneze.

Sursa: Antena3

×
Subiecte în articol: moţiune de cenzură