x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL-PD vrea sa-si atraga toata Opozitia

PNL-PD vrea sa-si atraga toata Opozitia

24 Feb 2004   •   00:00

Alianta PNL-PD depune astazi o motiune de cenzura la adresa Cabinetului Adrian Nastase, deoarece considera ca votul Comisiei de Politica Externa a Parlamentului European de saptamana trecuta "reprezinta un vot de blam", care in orice stat de drept ar fi insemnat demisia cabinetului in exercitiu, a aratat ieri presedintele executiv al PD, Emil Boc.

CONSULTARI. Purtatorul de cuvant al Aliantei PNL-PD, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca textul motiunii va fi prezentat tuturor formatiunilor politice din Parlament, pentru a le obtine sprijinul. "Am decis sa incepem consultari cu UDMR, PUR, vor fi contactate si celelalte minoritati, si PRM pentru a obtine o larga sustinere pentru motiunea de cenzura", a spus Tariceanu, aratand ca PNL si PD vor sa adune semnaturi si de la PRM, chiar daca saptamana trecuta au refuzat colaborarea cu formatiunea lui C.V. Tudor. "Motiunea de cenzura este singura solutie pentru a-l determina pe Adrian Nastase sa vina in fata Parlamentului pentru a isi asuma responsabilitatea politica", a subliniat Boc, care acuza reprezentantii partidului de guvernamant ca incearca sa deturneze atentia opiniei publice de la pericolul in care se afla negocierile Romaniei cu Uniunea Europeana in vederea aderarii.

SEMNATURI. Motiunea de cenzura trebuie semnata de cel putin o patrime din numarul total al deputatilor si senatorilor. Liberalii si democratii insumeaza doar 75 de parlamentari din totalul de 485 de senatori si deputati, ceea ce inseamna ca mai au de convins inca 47 de parlamentari de la celelalte partide, inclusiv PSD, pentru a demite Executivul.
CAMELIA IONESCU

×
Subiecte în articol: politic