x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PNL şi PDL au bătut palma. Cum se va numi noul partid rezultat din fuziunea democrat-liberalilor cu liberalii

PNL şi PDL au bătut palma. Cum se va numi noul partid rezultat din fuziunea democrat-liberalilor cu liberalii

16 Iul 2014   •   13:47
PNL şi PDL au bătut palma. Cum se va numi noul partid rezultat din fuziunea democrat-liberalilor cu liberalii

Liberalii şi democrat-liberalii au convenit, astăzi, ca numele rezultat în urma fuziunii să fie PNL, au declarat pentru Agerpres surse politice.
Prim-vicepreşedintele democrat-liberal Cătălin Predoiu a anunţat că negocierile PNL - PDL la nivelul comisiei mixte s-au încheiat, iar rezultatul negocierilor va fi supus deciziei politice.

"Astăzi a mai avut loc o şedinţă a comisiei de negociere a fuziunii dintre PDL şi PNL. Am încheiat aceste discuţii. Absolut toate elementele rezultatului negocierilor vor fi anunţate după ce vor fi supuse forurilor de conducere ale celor două partide. În speţă, în mai puţin de o oră, vom prezenta aceste rezultate ale discuţiilor Biroului Politic Naţional al PDL, după care vom putea face comunicări complete, după ce va fi discutat acest rezultat de către colegii noştri", a afirmat Predoiu, la sediul PNL, la finalul discuţiilor.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat, la rândul său, că statutul noului partid a fost definitivat din punctul de vedere al echipei de negociere. "Din punctul de vedere al echipei de negociere, da (statutul a fost definitivat - n.r.). Am convenit la nivelul echipei de negociere asupra tuturor aspectelor legate de corpul statutului, cât şi de ceea ce înseamnă dispoziţii tranzitorii şi protocolul de fuziune", a spus Orban.

Întrebat ce modificări au fost făcute, el a spus că nu poate da detalii până în momentul în care documentele care au fost negociate şi asupra cărora s-a convenit nu vor fi ratificate în organismele de conducere ale celor două partide.

"PNL are un calendar clar de evenimente, o să aibă reuniunea Biroului Politic, ulterior reuniunea Delegaţiei Permanente, în 21 iulie, în care vom ratifica toate înţelegerile pe care le-am făcut în echipa mixtă de negociere şi, de asemenea, vom stabili candidatul la Preşedinţia României din partea PNL", a explicat vicepreşedintele liberalilor.

×
Subiecte în articol: fuziune pdl pnl partide dreapta fuziune