x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 1 octombrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 1 octombrie 2004

01 Oct 2004   •   00:00

Vatican - Iliescu a fost primit de Papa

Presedintele Ion Iliescu a fost primit ieri, la Vatican, in audienta privata de Papa Ioan Paul al II-lea, aceasta fiind a cincea intalnire dintre Iiescu si sfantul parinte, relateaza Mediafax. Presedintele Iliescu i-a daruit Papei o serie de lucrari cu tema religioasa sI a primit de la sfantul parinte o colectie cuprinzand cateva medalii si monede batute de Vatican. Dupa intrevedere a avut loc o audienta publica in cadrul careia au fost prezentati Papei si ceilalti membri ai delegatiei care il insoteste pe seful statului. (Aniela Nine)

Cotroceni - Basescu nu-l va inlocui pe Stolojan

Traian Basescu a dezmintit ieri ca va candida la Presedintie il locul lui Theodor Stolojan. "Candidatul Aliantei e Theodor Stolojan. Restul e o incercare a PSD de a destabiliza increderea in tandemul Stolojan - Basescu. Nu s-a pus problema unui schimb de locuri intre noi doi", a raspuns liderul PD, lasand impresia ca in ecuatia asta el ar ocupa postul de premier. Confruntat cu ipoteza, Basescu a incercat sa explice ca e vorba de schimbul intre partidul care propune presedintele si cel care propune premierul. (Oana Stancu)

Pasaj subteran - Vacaroiu arunca pisica la deputati

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a precizat ieri ca nu are nici o legatura cu pasajul de 8 miliarde de la Camera Deputatilor, ca atare nici nu a incredintat lucrarea unui prieten. "Nu cunosc despre o astfel de lucrare, nu are nici o legatura cu sediul Senatului. Nu face parte din proiectul pe care noi l-am trimis. Este o problema strict a Camerei Deputatilor, care e proprietarul cladirii si gestionarul fondurilor", a afirmat Vacaroiu. El a refuzat sa se pronunte insa asupra oportunitatii acestei constructii sustinand ca nu are detaliile. (Oana Stancu)

PD - Listele, in dezbatere publica

Traian Basescu a lansat ieri in dezbatere publica listele cu candidatii PD pentru Parlament, afisate pe site-ul www.pd.ro. Miercuri noapte, dupa o sedinta care a durat pana la 6 dimineata, Silvian Ionescu a fost retras de pe liste. "El nu a mai dorit sa candideze", a sustinut Basescu. Corneliu Turianu a fost coborat in coada listei la Senat pe Bucuresti si urcat pe locul trei Marius Marinescu, controversatul presedinte al organizatiei oamenilor de afaceri. Cap de lista la Camera Deputatilor este Cozmin Gusa, urmat de Anca Boagiu, Romeo Raicu si Adriana Saftoiu. Pe lista figureaza totodata si Valentin Iliescu, trecut prin PUNR, PSD si PD, pe care Basescu nu-l considera traseist. Stelian Dutu primeste insa la Constanta un loc 4, eligibil la limita. (Oana Stancu)

Dacia - Promisiuni pentru pagubiti

Guvernul va analiza justetea cererilor formulate de Asociatia Pagubitilor de Autoturisme din Romania, urmand sa ia o decizie in aceasta privinta, a anuntat ieri purtatorul de cuvant al Executivului, Despina Neagoe. Tot ieri insa, Senatul a respins un proiect de lege, initiat de patru deputati PRM, care prevedea restituirea banilor depusi prin unitatile CEC pentru achizitionarea de autoturisme Dacia, plus o dobanda stabilita de Banca Nationala a Romaniei. (Silviu Sergiu)

×
Subiecte în articol: basescu politic