x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 16 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 16 septembrie 2004

17 Sep 2004   •   00:00

Senat - Ziua NATO, reabilitata

Senatorii au adoptat ieri legea prin care se instituie o zi a NATO, care sa fie sarbatorita in prima duminica a lunii aprilie in fiecare an. Ziua NATO a avut o nastere dificila, insa proiectul a fost adoptat de Camera Deputatilor la 24 aprilie, dar respins de Senat la 26 mai. Senatul a trimis legea inapoi la Camera. Camera a adoptat-o din nou si a retrimis-o Senatului. Ieri la finalul traseului, senatorii au cazut de acord sa sarbatoreasca anual acceptarea Romaniei in Alianta Nord-Atlantica. (Oana Stancu)

PSD - Nici o solicitare la comisia de joburi

Dan Nica, membru al Biroului Coordonator al PSD, a precizat ieri ca pana acum nu a venit nici o solicitare pentru gasirea de locuri de munca din partea parlamentarilor care nu vor mai fi pe liste la alegeri. Potrivit lui Nica, parlamentarii au vazut reactia negativa aparuta la aceasta initiativa si nu au mai vrut sa se duca la aceste intalniri, "care aveau alt scop, acela de a vedea daca exista cineva care are vreo problema, totusi, pana la urma". Dan Nica a mai spus ca astfel de comisii functioneaza la toate partidele, aratand ca si la PNL exista probleme cu parlamentarii care nu vor avea locuri de munca. (Camelia Ionescu)

Expozitie - Nastase, pasionat de filatelie

La Palatul Parlamentului s-a deschis ieri o expozitie de filatelie sub patronajul premierului Adrian Nastase. Seful Executivului a recunoscut, la inaugurare, ca in copilarie cerea bani parintilor ca sa cumpere pungi cu timbre de la Posta si era nerabdator sa vada daca a castigat vreo surpriza. El si-a amintit ca isi cumpara timbrele de la un tutungiu, de la un debit de la coltul strazii unde locuia, iar vanzatorul l-a pacalit vanzandu-i cu 50 de lei un timbru "Cap de bour" care nu era valoros. Premierul a admirat apoi timbrele expuse, oprindu-se in special la timbrul "Cap de bour", care se afla in colectia lui Ulm Spineanu. (Camelia Ionescu)

Congres TSD - Ponta refuzat de tinerii PNL--PD

Organizatiile de tineret ale PNL si PD au declinat ieri invitatia presedintelui Tineretului Social Democrat (TSD), Victor Ponta, de a participa la cel de-al II-lea Congres al acestei organizatii. Presedintii tineretului liberal, Dan Motreanu, si cel al tineretului democrat, Liviu Nistoran, au motivat ca pozitia Aliantei PNL-PD in ceea ce priveste contributia pe care ar trebui sa o aiba tinerii in formarea unei noi clase politice este "total opusa" fata de cea manifestata de PSD. "Nu putem participa la un eveniment in care tineretul este folosit asemenea unei vitrine frumos aranjate doar pentru ochii publicului", se afirma intr-un comunicat al Aliantei D.A..

Vizita oficiala - Iliescu, in turneu in Canada si SUA

Presedintele Ion Iliescu a plecat ieri la Montreal, prima escala a unui turneu de o saptamana pe care il va efectua in Canada si Statele Unite ale Americii. Seful statului se va afla la Montreal pentru a marca implinirea a 85 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice romano-canadiene, urmand sa ia parte la festivitatile legate de inaugurarea Pietei Romania. In perioada 18-21 septembrie, presedintele Iliescu se va afla la Chicago si, apoi, la New York. Aici va participa si va rosti o alocutiune la deschiderea dezbaterilor politice generale ale celei de-a 59-a sesiuni a Adunarii Generale a ONU. El va lua parte si la o receptie oferita de presedintele SUA, George W. Bush.

×
Subiecte în articol: politic