x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 2 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 2 septembrie 2004

02 Sep 2004   •   00:00

Deputati - Sedinte de plen "vesnice"

Sedintele de plen ale deputatilor vor putea fi urmarite si la mult timp dupa ce au avut loc. Angajatii Camerei Deputatilor au pus pe picioare un program pentru calculator, numit Real Player, care va stoca cu tot dichisul - color si cu sonor - toate plenurile Camerei Deputatilor. Unul dintre avantajele pastrarii imaginilor din sedintele de plen ar putea fi verificarea prezentei alesilor la lucrarile Parlamentului. "Colectia" de filme va fi pastrata la dispozitia publicului curios, interesat de maniera de desfasurare a sedintelor. (Camelia Ionescu)

Nastase - Sugestie pentru parlamentari

Presedintele PSD, Adrian Nastase, a sugerat marti seara parlamentarilor partidului care au avut mai multe mandate de deputat si de senator sa nu mai candideze la Parlament. Surse din PSD spun ca Nastase nu s-a referit la nemultumirile create de alegerile interne, ci doar a sugerat ca parlamentarii care au avut doua-trei mandate isi vor putea gasi locuri in alta parte, in administratie, la diverse directii din judete. (Silviu Sergiu)

Oficializare - PSD isi lanseaza tandemul

Oficializarea tandemului Adrian Nastase - presedintele Romaniei, Mircea Geoana - prim-ministru urmeaza a avea loc vineri la Craiova, cu ocazia vizitei premierului in Cetatea Banilor, unde e invitat la Adunarea Generala a Asociatiei Municipiilor din Romania. Cel care urmeaza a face anuntul este chiar Adrian Nastase, sustin aceleasi surse din cadrul PSD. Oficializarea tandemului a fost programata pentru Craiova din simplul motiv ca Mircea Geoana candideaza pentru Senat din partea PSD Dolj. (Cristian Vasilcoiu)

Camera - Dispute pe legea electorala

Deputatii au inceput ieri dezbaterea proiectului legii alegerilor parlamentare, care a fost criticat de PNL-PD si sustinut de PSD si PRM. Deputatul PD Ioan Onisei a declarat ca parlamentarii Aliantei vor vota impotriva proiectului, daca nu vor fi acceptate amendamentele lor. Deputatul PSD Viorel Hrebenciuc a aratat ca aceste prevederi au fost discutate in comisia comuna, negociate cu reprezentantii PNL si PD si votate de acestia, si a facut un apel la deputatii Aliantei D.A. sa-si "pastreze cuvantul dat". (Camelia Ionescu)
×
Subiecte în articol: politic psd