x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 25 august 2004

POLITIC/Stirile zilei - 25 august 2004

25 Aug 2004   •   00:00

Buget 2005 - Consultari cu partidele

Premierul Adrian Nastase a anuntat ieri ca va invita partidele parlamentare la o serie de consultari pe tema Bugetului de stat pe 2005. "Viitorul guvern va trebui sa aiba suportul bugetar propriu. Exista posibilitatea ca acest buget sa fie elaborat de noi si adoptat de urmatoarea guvernare sau sa-l adoptam pana la sfarsitul anului. Vom vedea. Vom cere si parerea celorlalte partide", a spus Nastase. Premierul a precizat insa ca actuala Constitutie prevede ca Bugetul pe 2005 trebuie adoptat pana la sfarsitul anului in curs, pentru a nu aparea un blocaj in activitatea administratiei locale si centrale. (Silviu Sergiu)

Gorj - Pesedistii din administratie, supravegheati

Membrii PSD Gorj care conduc diferite institutii din judet vor trebui sa prezinte regulat rapoarte ale activitatii lor catre Delegatia Permanenta a filialei, a anuntat ieri liderul organizatiei, Florin Carciumaru. El a motivat aceasta decizie prin aceea ca Delegatia Permanenta va putea sa afle din timp cine nu are o activitate corespunzatoare si sa retraga sprijinul politic persoanei in cauza. "Administrativul este coordonat de politic, iar mana politicului trebuie sa se faca simtita in administrativ", considera Carciumaru. (Aniela Nine)

Presa rusa - Regele Mihai, pretuit de Stalin

Data de 23 August 1944 si semnificatiile ei pentru Romania sunt consemnate de presa de la Moscova. Actuala sarbatorire "incearca sa restaureze adevarul istoric si sa reaminteasca faptul ca Regele Mihai I a jucat rolul principal atunci", scrie cotidianul Vremia Novostei, preluat de agentia Rusia la zi. "Stalin a pretuit foarte mult contributia adusa de rege in lupta contra fascismului. Monarhul a fost recompensat cu Ordinul Victoriei", scrie publicatia rusa, care noteaza ca nici in cei mai grei ani ai exilului, Mihai I nu s-a despartit de Ordinul Victoriei.

Fara colegiu - Primarii nu vor fi sanctionati

Membrii comisiilor juridica si pentru administratie publica din Camera Deputatilor au eliminat ieri din proiectul de lege privind statutul alesilor locali capitolul referitor la "Colegiul de disciplina", institutie creata pentru sanctionarea primarilor. "Puterea si opozitia au cazut de acord si au eliminat capitolul, pentru ca s-a apreciat ca primarul nu poate fi sanctionat de o institutie creata artificial, singurul in masura sa il sanctioneze fiind electoratul", a declarat presedintele Comisiei pentru administratie publica, Ioan Oltean. Deputatii au mai eliminat si reglementarea privind incompatibilitatile alesilor locali. (Dana Piciu)

Cotroceni - Pregatiri pentru Ziua Holocaustului

Aseara, la Palatul Cotroceni, din initiativa presedintelui Ion Iliescu a avut loc reuniunea partii romane a Comisiei Internationale pentru studierea consecintelor Holocaustului in Romania. Seful statului a subliniat cu aceasta ocazie ca, pentru prima oara, anul acesta in Romania se va comemora Ziua Holocaustului la inceputul lui octombrie, aflandu-se in elaborare un pachet de masuri pe plan national. Reuniunea in plen a Comisiei, care cuprinde istorici din Israel, Franta, Germania, SUA si Romania, va avea loc la Ierusalim, in prima decada a lunii septembrie. (Aniela Nine)

×
Subiecte în articol: politic