x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 27 mai 2004

POLITIC/Stirile zilei - 27 mai 2004

27 Mai 2004   •   00:00

PNL va ataca Legea alegerilor

PNL va ataca la Curtea Constitutionala Legea alegerilor parlamentare daca aceasta va fi adoptata in forma Comisiei parlamentare electorale, a declarat purtatorul de cuvant PNL, Eugen Nicolaescu. Proiectul Legii alegerilor parlamentare elaborat luni de Comisia parlamentara electorala ii permite presedintelui sa candideze ca independent pe listele PSD pentru un mandat de senator sau deputat, ceea ce PNL considera ca este o "legalizare a incalcarii Constitutiei" pe care actuala putere o face prin intermediul reprezentantilor sai in comisia electorala. (Aniela Nine)

Senatorii si-au mai scurtat programul

Senatorii si-au aprobat pentru saptamana viitoare un program de lucru scurtat pentru a doua oara in aceasta campanie electorala. Pentru ca duminica, 6 iunie, sunt alegeri, senatorii vor veni la lucru doar luni si marti, restul zilelor fiind alocate "activitatilor in teritoriu". Vicepresedintele Senatului, Doru Ioan Taracila, a anuntat ca acelasi program va functiona si la Camera Deputatilor. In acelasi timp Guvernul a suplimentat ieri numarul de proiecte de lege pentru care solicita urgentarea dezbaterilor din Parlament, fata de inca 12 anuntate in sedinta de luni. (Oana Stancu) Restrictii

Ursii de vanat, urgenta la Guvern

Cabinetul Nastase a cerut aprobarea Parlamentului de a reglementa prin ordonanta de urgenta in timpul vacantei parlamentare si "numarul de exemplare din speciile de urs, lup si pisica salbatica care se pot recolta in sezonul de vanatoare 2004-2005". Ca multi dintre membrii Cabinetului sunt pasionati de vanatoare, impatimit vanator de ursi fiind chiar premierul, se reflecta in mai multe domenii pe care Executivul vrea sa le reglementeze cat parlamentarii se afla in vacanta. Este vorba de reglementari privind infiintarea, organizarea si functionarea crescatoriilor de vanat si a complexelor de vanatoare, precum si stimularea asocierii proprietarilor de paduri private, in scopul gospodaririi durabile a acestora. (Oana Stancu)
×
Subiecte în articol: politic