x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 29 mai 2004

POLITIC/Stirile zilei - 29 mai 2004

29 Mai 2004   •   00:00

PUR contesta decizia Senatului

PUR a contestat ieri decizia conducerii Senatului de a secretiza o serie de informatii produse si gestionate de aceasta institutie, acuzand inca lcarea Legii informatiilor publice. "Prin aceasta hotarare, Senatul ascunde de opinia publica cheltuielile pe care le face cu achizitionarea masinilor, birotica, indemnizatia parlamentarilor, licitatii, cheltuielile de deplasare, diurne, carburanti. Ori toate acestea trebuie cunoscute de cetateni pentru ca este vorba de banii lor, ai tuturor romanilor", considera Codrut Seres, secretarul general al PUR. Umanistii anunta ca, daca Senatul nu va renunta la aceasta masura, "va solicita intervent ia forurilor europene". (Gabriela Antoniu)

PD cere suspendarea lui Hrebenciuc

PD a solicitat ieri sefului statutului, Ion Iliescu, premierului Adrian Nastase si presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului sa ceara declansarea procedurilor de suspendare a deputatului PSD Viorel Hrebenciuc din fruntea Comisiei parlamentare pentru Integrare Europeana. Solicitarea PD vine in urma unor informatii de presa potrivit carora Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) cerceteaza presupuse fapte de coruptie ale lui Viorel Hrebenciuc, respectiv dezvoltarea unei "mafii a gulerelor albe la Bacau". Pe langa Hrebenciuc, OLAF ii mai suspecteaza de coruptie pe Corneliu Iacobov, fratii Dumitru si Sergiu Sechelariu si Vasile Umbrarescu.

"Nu e dragoste, ci concubinaj"

Presedintele UDMR, Marko Bela, a apreciat ieri, la Sfantu Gheorghe, ca intre PSD si Uniune exista o relatie de concubinaj, nu de dragoste. "In PSD exista o puternica aripa nationalista. Totusi, cu acest partid am reusit sa colaboram mult mai bine decat cu vechiul Guvern", a spus Marko. El a precizat ca, in Covasna, PSD este principalul adversar al UDMR. "In ultimii patru ani, conducerea judeteana a PSD a pus in umbra UDMR, impiedicand primarii si consilierii nostri sa desfasoare diferite activitati. Principalul adversar al Uniunii in Covasna este prefectul PSD", a spus Marko, precizand ca va face tot posibilul pentru ca Horia Grama sa nu mai fie numit prefect de Covasna. (Silviu Sergiu)

Dosar penal pentru un candidat PSD

Un candidat la alegerile locale din Harghita s-a ales cu dosar penal din cauza ca a trecut date neadevarate in declaratia de acceptare a candidaturii, informeaza Rompres. Purtatorul de cuvant al IPJ Harghita, subcomisarul Aurelia Dumitru, a declarat ca, in urma cerceta rilor, s-a stabilit ca Ovidiu Vosloban, candidat PSD pentru functia de consilier local al comunei Mihaileni, a scris in declaratia de acceptare ca are domiciliul in satul Livezi din aceasta comuna, desi in buletinul sau este trecuta o adresa din Miercurea-Ciuc. Potrivit legii electorale, aceasta infractiune se pedepseste cu inchisoarea de la 1 la 5 ani.

Pregatiri pentru vizita lui Nastase

Autoritatile se pregatesc de zor, pentru ca de Ziua Internationala a Copilului este asteptat la Iasi premierul Adrian Nastase. Senatorul PSD de Iasi Ion Solcanu, a anuntat ca Nastase ar putea sosi la Iasi, la 1 iunie. Pana la confirmarea vizitei, autoritatile s-au pus deja in miscare. Se toarna asfalt pe terenul de sport al Scolii 43, unde s-a construit o sala de educatie fizica. Un alt punct de pe traseul lui Nastase ar putea fi blocul ANL din Pacurari. Cele 71 de familii care au primit repartitii aici ar putea primi cheile de la apartamente in prezenta lui Adrian Nastase. O alta destinatie posibila este Grupul Scolar Nicolina, unde a fost restaurat un corp de cladire cu finantarea Bancii Mondiale. (Mirela Cimpoi)
×
Subiecte în articol: politic psd