x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 3 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 3 septembrie 2004

03 Sep 2004   •   00:00

Prealegeri PSD - Tarau, Tarata si Armas, renunta

Aurel Tarau (Bihor), Iosif Armas (Calarasi), Viorel Balcan (Braila) si Culita Tarata (Neamt) nu vor mai candida la alegerile preliminarii din PSD, in urma carora se va stabili componenta listelor partidului pentru Parlament. Cei patru si-au retras candidaturile, iar Consiliul de Integritate Morala al PSD a luat act de aceste decizii. Consiliul va continua examinarea sesizarilor primite si va audia unele persoane in perioada urmatoare, precizeaza un comunicat al PSD. (Silviu Sergiu)

Presedintie - Marko Bela, posibil candidat

Presedintele UDMR, Marko Bela, ar putea fi desemnat sambata, de catre CRU, candidatul Uniunii la Presedintie. Surse din conducerea Uniunii au declarat Mediafax ca numele lui Marko este vehiculat cu insistenta in mai multe cercuri. "Nu excludem nici numele presedintelui Marko Bela", a admis ieri vicepresedintele executiv, Borbely Laszlo. (Silviu Sergiu)

Noul Senat - Iliescu si Nastase, vizita in premiera

Presedintele Ion Iliescu si premierul Adrian Nastase au vizitat ieri in premiera noul sediu al Senatului, condusi de presedintii celor doua Camere, Nicolae Vacaroiu si Valer Dorneanu. Dupa ce au "fentat" ziaristii, cei patru au intrat singuri in viitoarea sala de plen, unde seful statului si premierul au vazut cu ochii lor marmura verde de pe pereti, scaunele de piele si pupitrul ultramodern de la care se vor conduce sedintele. Ziaristii care au insistat sa intre in sala au fost rapid evacuati. (Monica Iordache)

In plic - Alianta stie candidatii PSD

PNL si PD au pus intr-un plic 101 nume pesediste, de oameni pe care ii considera corupti si despre care au certitudinea ca se vor regasi pe listele partidului de guvernamant pentru Parlament. Plicul a fost sigilat si inmanat ieri, in fata Palatului Parlamentului, analistului politic Stelian Tanase, care va fi deschis dupa rezultatul alegerilor preliminare din PSD, de catre un grup de zece tineri din PNL si PD ocupanti ai unor locuri eligibile pe listele Aliantei. Ei au venit cu un afis al lui Ion Iliescu, din 7 martie 1965, cand actualul sef al statului era candidat la Marea Adunare Nationala. (Oana Stancu)
×
Subiecte în articol: politic