x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 30 septembrie 2004

POLITIC/Stirile zilei - 30 septembrie 2004

30 Sep 2004   •   00:00

Liste PSD - Valceanu acuza "sforarii"

Fostul subprefect de Gorj, Eugen Valceanu, a declarat ieri ca excluderea sa de catre Consiliul de Integritate Morala al PSD de pe lista PSD Gorj pentru Camera Deputatilor este "o decizie ce a fost luata la comanda, pe relatii". "Pe mine m-a amenintat inca din seara alegerilor preliminare deputatul Gheorghe Popescu, situat pe locul trei, ca va interveni la Bucuresti si va face in asa fel incat sa imi ia locul", a declarat Valceanu la Mediafax. Popescu spune ca el nu are nici un amestec si neaga ca ar fi intervenit la Bucuresti.

Referendum - UDMR vrea modificarea legii

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat ieri Mediafax ca parlamentarii Uniunii din Covasna vor intocmi in scurt timp un proiect de modificare a Legii referendumului, care urmeaza sa fie inaintat Parlamentului cel tarziu la sfarsitul saptamanii viitoare. Grupul UDMR din Consiliul Judetean Covasna, adept al autonomiei, a cerut parlamentarilor Uniunii sa initieze un proiect de act normativ privind modificarea Legii referendumului, deoarece actuala lege nu permite organizarea unui referendum privind autonomia tinutului Secuiesc.

Alegeri - APD se teme de frauda

Asociatia Pro Democratia (APD) ar putea renunta la delegarea observatorilor pentru alegerile generale din 2004, intrucat unele prevederi din Legea electorala permit fraudarea scrutinului chiar si in prezenta acestora, a declarat ieri, pentru Mediafax, presedintele Cristian Parvulescu. El a precizat ca decizia nu a fost luata mai demult, intrucat diferentele intre concurenti, potrivit sondajelor, erau mai mari decat cele de acum.

PSD+PUR - Conditii la invitatia lui Basescu

Uniunea Nationala PSD+PUR va accepta invitatia lui Traian Basescu la o confruntare televizata, cu conditia ca Alianta PNL-PD sa isi prezinte programul de guvernare si candidatul la functia de premier. "In momentul in care veti clarifica aceste aspecte vom participa la orice dezbatere televizata", se arata intr-un comunicat al PSD+PUR. Cu o zi inainte, liderul PD, Traian Basescu, l-a invitat public pe Adrian Nastase la o dezbatere televizata pentru a prezenta fiecare programul electoral propus de formatiunea pe care o reprezinta. (Silviu Sergiu)

Italia - Intalnire Iliescu - Berlusconi

Presedintele Ion Iliescu s-a intalnit ieri cu premierul italian, Silvio Berlusconi, chiar in ziua in care acesta a implinit 68 de ani. In cadrul unei intrevederi desfasurate la Palatul Chiggi, Iliescu i-a daruit lui Berlusconi o statueta din bronz intitulata "Victoria", creatie a artistului Dan Bancila. Premierul italian a declarat ca l-a cunoscut pe Ion Iliescu in urma cu mai multi ani, ca i-a urmarit mereu activitatea si ca ii apreciaza "echilibrul si intelepciunea". Iliescu a precizat ca si-a inceput vizitele de stat in calitate de presedinte al Romaniei in Italia si le termina tot in Italia si a dezvaluit si cadoul pe care Berlusconi l-a primit de la fiica sa: un nepot. (Monica Iordache)

Adeziune - Hanganu s-a inscris in PUR

Fostul democrat senatorul Romeo Hanganu a devenit de ieri membru PUR. Vestea a fost anuntata de catre presedintele PUR, Dan Voiculescu, in cadrul conferintei extraordinare interjudetene a umanistilor care s-a tinut la Ploiesti. Liderul umanist l-a caracterizat pe Hanganu drept "un om politic care a dovedit demnitate, moralitate si corectitudine". La randul sau, Romeo Hanganu a declarat ca gestul pe care l-a facut "dupa 14 ani de consecventa fata de PD" l-a inspaimantat, dar ca unii dintre fostii sai colegi din PD i-au dovedit ca respectul, competenta sunt pentru ei "vorbe goale". (Dana Piciu)
×
Subiecte în articol: politic