x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei - 31 august 2004

POLITIC/Stirile zilei - 31 august 2004

31 Aug 2004   •   00:00

Autonomie - In Mures se cere referendum

Consiliul National Secuiesc (CNS) solicita organizarea, in localitatile muresene Sincai si Targu-Mures, in care populatia majoritara este romana, a referendumului in vederea obtinerii autonomiei secuilor, informeaza Mediafax. Potrivit presedintelui Scaunului Secuiesc Mures, Fodor Imre, CNS a solicitat primarilor mureseni din 31 de localitati organizarea de referendumuri la 26 septembrie.

PNL-PSD - Disputa pe masini de serviciu

Presedintele CJ si al PSD Suceava, Gavril Mirza, a etichetat, ieri, drept "lipsa de corectitudine" atitudinea senatorului PNL Gheorghe Flutur, care i-a cerut socoteala pentru deplasarea la Bucuresti, la Congresul PSD, cu masina de serviciu, cand si el foloseste masina Senatului in interes personal. "Toata vara s-a deplasat prin tara, in campanie electorala, pe bani publici. Nu l-am vazut circuland decat cu masina Senatului si nu cu vreuna din masinile pe care le-a adus in tara prin fundatia lui umanitara", a spus Mirza. (Nicu Amuraritei)

Intalnire - Noi discutii PUR -Alianta D.A.

Contactele dintre Alianta PNL-PD si PUR in vederea unei colaborari pre si postelectorale se desfasoara in continuare, o viitoare intalnire intre cele doua formatiuni urmand sa aiba loc la mijlocul acestei saptamani, a declarat ieri purtatorul de cuvant al Aliantei, Calin Popescu-Tariceanu, informeaza Mediafax. "Suntem in discutii atat cu alianta D.A., cat si cu PSD pentru a vedea daca exista compatibilitati intre programele si stategiile noastre. Decizia finala va fi luata insa de Consiliul National al PUR din 5 septembrie", ne-a declarat purtatorul de cuvant al umanistilor, Bogdan Pitigoi.

Belgrad - Obtinerea vizelor, mai usoara

Presedintele Ion Iliescu si omologul sau din Serbia-Muntenegru, Svetozar Marovici, au discutat ieri despre simplificarea procedurilor de acordare a vizelor intre cele doua tari. "Am evocat dificultatile aparute in regimul de acordare a vizelor si pentru romani, si pentru sarbi. Reprezentantii Ministerelor de Interne si de Externe din cele doua tari vor aplica cateva masuri care sa simplifice procedurile de acordare a vizelor. De asemenea, vor fi introduse vize gratuite de ambele parti", a i spus Iliescu.

Prealegeri - Temeri de manipulare in PSD

Mai multi deputati PSD, printre care Constantin Niculescu, Ionel Olteanu, au criticat, ieri, la sedinta grupului parlamentar, sistemul alegerilor preliminare din partid, sustinand ca acestea pot fi manipulate. Potrivit unor surse din PSD, citate de Mediafax, ei au spus ca alegerile pot fi manipulate de prefect sau de presedintele organizatiei, care il pot strange cu usa pe primar pentru a face presiuni asupra votantilor sau prin inregimentarea in PSD a cati mai multi membri care la 5 septembrie sa voteze cu o anumita persoana.

Investitie - Ceas elvetian pentru senatori

Conducerea Camerei Deputatilor a aprobat, ieri, suplimentarea cu 40 de miliarde de lei a cheltuielilor de investitii necesare finalizarii lucrarilor pentru mutarea Senatului la Palatul Parlamentului si pentru parcajul subteran. Directorul de investitii Ovidiu Lescu a precizat ca lucrarile de amenajare a incaperilor sunt "avansate", insa sunt necesare unele retusuri. "Astazi se monteaza ceasul in sala de sedinte. Acest ceas la 1.000 de ani ramane in urma o jumatate de secunda", a precizat Lescu. (Carmen Vintila)
×
Subiecte în articol: politic psd