x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC/Stirile zilei

POLITIC/Stirile zilei

20 Dec 2004   •   00:00

21 decembrie 2004

Cerere la Basescu - Hava vrea demiterea Gabrielei Neagu Liderul PD Alba, Mircea Hava, a declarat la Alba-Iulia ca ii va cere presedintelui ales al Romaniei, Traian Basescu, sa o demita pe purtatoarea de cuvant a PNA, Gabriela Neagu. Hava este nemultumit ca Gabriela Neagu a confirmat mai multor ziaristi din presa locala si nationala ca la PNA exista un dosar in care mai multi transportatori din Alba-Iulia cer anchetarea directorului Societatii de Transport Public SA, Dan Darja, care, spun ei, le-a cerut sume in valuta drept mita pentru primarul Mircea Hava. Liderul PD Alba a actionat in justitie pentru calomnie doi dintre jurnalistii care au facut aceste dezvaluiri, carora le cere daune morale in valoare de un miliard de lei. (Lucian Dobrater)

Constanta - Scandal cu suspendari in PD

Biroul Executiv Judetean al PD Constanta a decis duminica suspendarea din functii a vicepresedintelui filialei judetene, Tanase Barde, si a vicepresedintelui organizatiei municipale, consilierul Dan Moisoiu, pentru incalcarea disciplinei de partid, acestia anuntand ieri ca vor contesta deciziile. Pentru suspendarile lui Barde si Moisoiu au votat 20 de membri, 10 au fost impotriva, iar restul pana la 45 au parasit lucrarile sedintei. Presedintele Comisiei de Etica si Litigii, Vasile Francu, a declarat pentru Mediafax ca va solicita ca urmatoarea sedinta a conducerii filialei sa se desfasoare in prezenta unui delegat al Biroului Permanent National al PD, cerand sanctionarea atat a liderului PD Stelian Dutu, cat si a vicepresedintelui PD Constanta, Dumitru Moinescu.

Diplomatie - Philippe Etienne paraseste postul

Ambasadorul Frantei in Romania, Philippe Etienne, isi va parasi postul de la Bucuresti, dupa 2 ani si 4 luni de mandat. Etienne a fost numit director general pentru Cooperarea Internationala si Dezvoltare din Ministerul francez de Externe, post pe care il va ocupa incepand cu 10 ianuarie 2005. La o intalnire de ramas bun cu presa, Philippe Etienne a spus ca este foarte trist ca paraseste Romania, dar ca are satisfactia ca in perioada mandatului sau s-au incheiat negocierile de aderare cu UE. Etienne nu s-a ferit sa comenteze nici controversatele decizii ale presedintelui Ion Iliescu in legatura cu Miron Cozma. El a spus ca a fost surprins si ca nu a inteles nici motivele pentru gratierea lui Cozma, nici cele pentru anularea deciziei. (Irina Cristea)

×
Subiecte în articol: politic