x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică POLITIC - Stirile zilei 6 mai 2004

POLITIC - Stirile zilei 6 mai 2004

06 Mai 2004   •   00:00

Pasapoarte pentru fostii parlamentari

Comisia de administratie a Camerei Deputatilor nu a modificat legea privind regimul juridic al pasapoartelor diplomatice si a hotarat ca de aceste documente de calatorie vor beneficia si fostii parlamentari, precum si sotiile actualilor parlamentari care isi insotesc sotii in calatorii in strainatate. Deputatii din comisie nu au tinut astfel cont de recomandarea presedintelui Iliescu care a trimis spre reexaminare Legea privind regimul pasapoartelor diplomatice de a elimina dreptul fostilor parlamentari si al sotiilor de parlamentar de a obtine pasapoarte diplomatice, precum si anularea dreptului MAE de a elibera pasapoarte diplomatice. (Dana Piciu)

PUR condamna festivismul

Umanistii au condamnat ieri „atitudinea festivista" a autoritatilor, care au alocat 22 de miliarde de lei pentru sarbatorirea Zilei Europei la 9 mai. Ei cer Guvernului si reprezentantilor sai in teritoriu sa dea dovada de chibzuinta in administrarea banilor publici. „Consideram cel putin o indecenta risipirea a 22 de miliarde de lei pe artificii, in conditiile in care se zbate azi sistemul sanitar in Romania. Cu acesti bani se pot salva vieti!", se arata intr-un comunicat al PUR. Documentul precizeaza totodata ca PUR sustine integrarea Romaniei in Europa, dar apreciaza ca mai intai trebuie „sa ne asiguram ca integrarea se face cu oameni sanatosi, nu cu romani care asteapta zile festive pentru a gusta un mic si o bere". (Gabriela Antoniu)

Prefectii vor deveni functionari publici

Executivul a aprobat ieri proiectul de lege privind institutia Prefectului. Potrivit actului normativ, prefectul si subprefectul nu pot fi membri ai unui partid politic, sub sanctiunea eliberarii lor din functie, a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Despina Neagoe. „Atat prefectii, cat si subprefectii devin profesionisti ai administratiei publice, vor fi inalti functionari publici si vor asigura continuitatea administrativa, mandatul incetand prin demisie, la implinirea varstei de 65 de ani sau in cazul in care incalca legea", a explicat Despina Neagoe.
×
Subiecte în articol: politic