x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta a semnat plângerea penală depusă împotriva lui Traian Băsescu

Ponta a semnat plângerea penală depusă împotriva lui Traian Băsescu

15 Apr 2014   •   13:18
Ponta a semnat plângerea penală depusă împotriva lui Traian Băsescu

Premierul Victor Ponta a semnat plângerea penală împotriva preşdintelui Traian Băsescu.

"Preşedintele a dat o impresie foarte clară că Traian Băsescu este cel care controlează justiţia. Eu nu cred că este aşa. E cea mai mare lovitură dată credibilităţii justiţiei. Cred că justiţia din România poate să treacă peste acest moment", a afirmat Ponta.

"Apărarea statutului Parlamentului și a parlamentarului care face comisii de anchetă şi pentru a se dovedi că justiţia nu ascultă ordinele președintelui era absolut necesară această acţiune din partea noastră. Sunt convins că fiecare dintre noi atunci când face declaraţii să se gândească ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost ameninţată soţia sa, să o spun direct, a lui Antonescu că nu va ajunge acasă. Cred că România poate să treacă peste acest regim de mafie politică", a mai spus primul ministru.

"Mulţi dintre colegii mei vor semna. E conştiinţa fiecăruia. Nu cred că poate să spună cineva că e bine ce a făcut Băsescu. Unii parlamentari din frică sau din laşitate nu vor semna pentru că nu vor să îl supere pe Băsescu. Am acţionat aşa cum trebuia să acţionăm", a declarat Ponta, care a mai spus că semnăturile din PSD pentru această plângere reprezintă un gest simbolic.

Luni, Victor Ponta a anunţat că va depune o plângere penală împotriva şefului statului cu privire la declaraţiile făcute la adresa Gabrielei Firea.

Preşedintele Traian Băsescu a spus, duminică seară, în cadrul unei emisiuni televizate că şi acum poate spune că Gabriela Firea este "o bună jurnalistă, dar este catastrofală ca jurist". Acesta a spus că atât el, cât şi fiica sa Ioana Băsescu stau la dispoziţia Parchetului privind terenul din comuna Nana şi că senatorul PSD Gabriela Firea "mai bine ar sta în banca ei şi s-ar ocupa ce se întâmplă pe moşia soţului".

×