x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Am fost şantajat de un patron de media. Mi-a cerut să nu plătească taxe şi impozite

Ponta: Am fost şantajat de un patron de media. Mi-a cerut să nu plătească taxe şi impozite

23 Sep 2014   •   10:06
Ponta: Am fost şantajat de un patron de media. Mi-a cerut să nu plătească taxe şi impozite
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, în cadrul unei conferinţe privind libertatea presei, influenţa politicului asupra mass-media şi corupţia, că a fost "şantajat" de un patron de media, care i-ar fi spus că "îl face preşedinte" cu condiţia ca el să fie scutit de taxe şi impozite.

La întrebările jurnaliştilor, Ponta a precizat că este vorba de Adrian Sârbu.

"Ca prim ministru, am spus foarte clar cum am fost şantajat de un patron de media care mi-a spus că el i-a făcut pe toţi preşedinţi până acum şi dacă vreau să mă facă şi pe mine preşedinte, dar să nu-l pun să plătească taxe şi impozite. Când i-am spus că nu mă interesează oferta sa şi că aş vrea să plătească taxe şi impozite, zi de zi sunt obiectul principal de atac al trustului de presă. Rămâne un singur lucru: tot va plăti taxe şi impozite. Dacă nu, sigur, va suferi rigorile legii, indiferent de efectele pe care atacurile, cele mai multe necinstite, la adresa celui care îi cere să-şi plătească taxe şi impozite, au loc", a spus Victor Ponta.

Întrebat dacă, urmare a acestui episod, a sesizat justiţia, Ponta a răspuns: "Când domnul Sârbu mi-a spus că toţi au ieşit preşedinţi în România numai cu sprijinul lui, mie nu mi se pare un lucru penal, mi se pare un lucru de ruptură de realitate".

Premierul a precizat că nici politicienii nu trebuie să facă presiuni asupra mass-media, nici patronii de media nu trebuie să facă presiuni.

Victor Ponta a arătat că în ceea ce priveşte plata taxelor şi impozitelor, mass-media trebuie să fie un exemplu, apreciind că aceasta nu poate critica oameni politici sau din societate pentru că nu îşi respectă obligaţiile legale, atâta vreme cât nici ea nu o face.

"Cum poţi să critici un guvern că nu foloseşte bine taxele şi impozitele, dacă tu nu le plăteşti? Sigur că trebuie discutat în ce măsură statul sprijină o dezvoltare a mass-mediei, indiferent de resursele financiare, dar cred că nimeni dintre jurnaliştii corecţi, nimeni dintre investitorii corecţi nu a cerut vreodată să nu plătească taxe şi impozite ca mod de dezvoltare a relaţiei dintre mass-media şi politic", a conchis Ponta.



×