x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Autorităţile locale au primit 1,1 miliarde lei la rectificarea bugetară

Ponta: Autorităţile locale au primit 1,1 miliarde lei la rectificarea bugetară

de Agerpres    |    30 Sep 2014   •   16:58
Ponta: Autorităţile locale au primit 1,1 miliarde lei la rectificarea bugetară

Autorităţile locale au primit la rectificarea bugetară 1,1 miliarde lei, bani ce vor acoperi toate cheltuielile de funcţionare ale acestora, inclusiv ale instituţiilor care ţin de ele, dar şi investiţiile directe în lucrări aflate în derulare, a anunţat marţi premierul Victor Ponta.

"La autorităţile locale s-au alocat 1,1 miliarde de lei, din care aproximativ 600 de milioane de lei sunt pentru acoperirea tuturor cheltuielilor de funcţionare atât a autorităţilor locale în sine, cât şi a instituţiilor care ţin de autorităţile locale - mă refer în primul şi în primul rând la însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi, mă refer la autorităţile pentru protecţia copilului şi la toate celelalte instituţii care sunt în subordinea sau în coordonarea autorităţilor locale, în aşa fel încât să nu existe niciun fel de sincopă în susţinerea financiară a acestora. Şi 500 de milioane de lei pentru investiţii în mod direct în lucrări care sunt în derulare", a declarat premierul într-o conferinţă de presă după şedinţa de guvern.

Premierul a precizat, totodată, că Ministerul Dezvoltării Regionale a primit în urma rectificării 400 de milioane de lei pentru programele naţionale de dezvoltare locală.

"Din nou, este vorba de investiţii începute şi programe începute şi care aveau nevoie de finanţare pentru ca aceste proiecte să fie finalizate", a explicat Ponta.

Premierul a menţionat, de asemenea, că în cazul Ministerului Transporturilor şi al autorităţilor de management sunt asigurate resursele financiare în cazul decontării lucrărilor efectuate din fonduri europene.

"În ceea ce priveşte atât Ministerul Transporturilor, cât şi toate celelalte autorităţi de management, am asigurat foarte clar ca orice fel de factură, orice fel de euro pentru lucrări efectuate din fonduri europene se decontează şi avem resursele financiare respective. Din păcate, sunt contracte, sau mai bine zis proceduri extrem de întârziate, contestaţii, lucrări neefectuate de către câştigătorii licitaţiilor, însă avem acoperirea financiară pentru ca orice lucrare care s-a efectuat cu adevărat şi este decontată să primească banii necesari", a arătat premierul Victor Ponta.

×