x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Coabitarea românească a devenit subiect european

Ponta: Coabitarea românească a devenit subiect european

07 Iun 2013   •   22:22
Ponta: Coabitarea românească a devenit subiect european
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Coabitarea cu preşedintele Traian Băsescu a devenit un subiect abordat la toate întâlnirile cu oficialii europeni, a afirmat premierul Victor Ponta vineri seară, la România TV, informează agerpres.ro.

"Deja coabitarea românească e şi subiect european şi când mă văd cu premierii europeni, prima întrebare este dacă e linişte în România, cum merge coabitarea. Cred că am reuşit să găsim un modus vivendi în care, fără să ne iubim foarte tare sau să arătăm nu ştiu ce prietenie, preşedintele îşi face partea lui de job, eu pe a mea şi nu prea am avut puncte în care să ne confruntăm", a declarat Ponta.

Premierul a adăugat că discută destul de des cu preşedintele, fie la telefon, fie faţă în faţă, deoarece există o serie de probleme care nu pot fi rezolvate decât printr-o colaborare între instituţiile statului.

Întrebat dacă s-a simţit deranjat de ultimele luări de poziţie ale lui Traian Băsescu pe diverse teme de actualitate, Victor Ponta a spus că nu poate să fie deranjat de nişte declaraţii.

"Nu mă deranjează niciun fel de declaraţie a preşedintelui Băsescu, mă deranjau acţiunile prin care intervenea într-un fel sau altul, în mod direct, în activitatea Guvernului. Nu faptul că spune nişte păreri şi mai ales că spune nişte păreri în care nu prea crede, dar dau bine. Îmi aduc aminte că domnia sa spunea la începutul anului că 50% cvorum la referendum e exagerat, acum s-a răzgândit, probabil că se mai răzgândi odată", a spus Ponta.

Premierul a subliniat faptul că, după data de 9 decembrie 2012, nu a existat nicio acţiune a preşedintelui prin care să se încerce blocarea activităţii Guvernului.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta declaratii traian basescu