x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, delegaților PSD: Băsescu ne va face cât de mult rău va putea până la anul, de aceea trebuie să câștigăm toate bătăliile

Ponta, delegaților PSD: Băsescu ne va face cât de mult rău va putea până la anul, de aceea trebuie să câștigăm toate bătăliile

09 Noi 2013   •   12:31
Ponta, delegaților PSD: Băsescu ne va face cât de mult rău va putea până la anul, de aceea trebuie să câștigăm toate bătăliile

Premierul Victor Ponta a declarat, de la tribuna Salii Palatului, unde mii de delegați social-democrați s-au reunit în Consiliu Național, că "cei care ne iubesc și cei care ne detestă așteaptă să vadă ce o să facă PSD pentru anul ce urmează".

"Aveam multe lucruri de spus, nu ştiu dacă mai aveţi răbdare. Sunt multe partide în România care nu pot să strângă 2000 de omanei la un Congres, noi am strâns ieri la Ateliere. Oamenii aşteaptă să vadă ce decide PSD. Suntem reprezentanţii stângii din România. Mă uit la drepata şi văd multe mesaje care de care mai populiste. Reprezentanţii celor de centru, celor care ţin mai puţin de doctrine suntem tot noi. Noi suntem România, aşa cum spunea Adrian Năstase", a spus Ponta.

"În urmă cu 9 ani, noi am deraiat de la un drum corect pentru România. Anul viitor se încheie o perioadă politică și este foarte important cu ce o înlocuim. Mesajul meu este că mai avem încă un an de bătălii politice, mai avem încă o perioadă de neliniște pentru că nu poate fi altfel atunci când răul  prezent. Traian Băsescu ne va mai face cât mai mult rău va putea până la anul. După 10 ani de regim Traian Băsescu, din fericire, această perioadă se închide. Putem închide periaoda de tranziţie de la societatea comunistă, la societatea modernă. Vă rog să sprijinim un preşedinte al tuturor românilor, un preşedinte mediator. Avem nevoie de un preşedinte care să sprijine Guvernul şi Parlamentul. Nu trebuie să câştigăm alegerile împotriva cuiva, nici aliaţi, nici adversari. Vă rog ca în 2014 să fiţi la înălţimea aşteptărilor celor care ne votează", a continuat premierul.

Ponta a explicat că la alegerile europarlamentare se va vedea forţa adevărată a partidului şi fiecare lider de organizaţie trebuie să se mobilizeze şi să îşi asume rezultatul final.
 
"Ne vedem din nou pe 25 mai, când o să văd cât de puternice sunt organizaţiile pentru un obiectiv fundamental în PSD. Avem adversari, nu avem duşmani. Este momentul adevărului pentru cât de puternic este PSD. Acela va fi momentul în care cei care nu au succes vor trebui să îşi asume această responsabilitate. Dacă PSD va fi pe primul loc în toate judeţele ţării, în afară de Harghita şi Covasna, voi vedea că PSD este partidul acela atât de puternic despre care vorbeam. Vă rog ca, sub coordonarea lui Liviu Dragnea, Andrei Dolineaschi, să fiţi primii în toată ţara", a spus Ponta.

×