x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Din nefericire, la noi se amestecă lupta instituţională şi corupţia cu bătălia politică

Ponta: Din nefericire, la noi se amestecă lupta instituţională şi corupţia cu bătălia politică

13 Dec 2013   •   10:54
Ponta: Din nefericire, la noi se amestecă lupta instituţională şi corupţia cu bătălia politică
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Victor Ponta a declarat, în această dimineaţă, într-un interviu acordat postului de radio France Inter, că, în cazul modificărilor aduse de parlamentari Codului Penal, a fost o lipsă de consultare cu CSM, ministrul Justiţiei şi Comisia Europeană. Premierul este însă convins că, în urma acestor consultări, forma finală a legii va fi acceptată la Bruxelles.

"E foarte clar că a fost o lipsă de consultare cu CSM, cu ministrul Justiţiei şi cu Comisia Europeană. Am spus foarte clar că nu putem adopta legislaţia fără să avem consultări, dar, în cele din urmă, Parlamentul trebuie să respecte doar Constituţia. În realitate, nu ştiu cum s-a întâmplat cu proiectul de lege, deşi sunt un fost magistrat şi cunosc procedurile, dar sunt sigur că, în urma consultărilor, forma finală a legii va fi acceptată de Comisia Europeană, nu însă şi de opoziţie, acest lucru va fi imposibil", a declarat Victor Ponta.

Premierul a recunoscut că în România există încă problema corupţiei politice, dar a precizat că există rezultate importante în combaterea fenomenului. "Din nefericire, la noi se amestecă corupţia şi lupta instituţională, care există, cu bătălia politică. La noi e foarte uşor să spui că adversarul politic e corupt", a spus Victor Ponta.


×