x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PONTA, dispus să demisioneze: Dacă Iohannis numește un premier din coaliție, îmi depun mandatul

PONTA, dispus să demisioneze: Dacă Iohannis numește un premier din coaliție, îmi depun mandatul

28 Noi 2014   •   12:40
PONTA, dispus să demisioneze: Dacă Iohannis numește un premier din coaliție, îmi depun mandatul

Victor Ponta a declarat pentru dcnews.ro că ar putea renunța la mandatul de prim-ministru dacă va primi asigurări din partea președintelui ales, Klaus Iohannis, că nu se va încerca modificarea actualei majorități parlamentare și că va fi numit un premier din rândul acestei majorități.

"Eu mi-am asumat eșecul, pentru că nu mi se pare normal să dau vina pe alții. Decizia a fost să ducem mai departe guveranrea.(...)
Dacă domnul președinte Iohannis spune că numim un premier din actuala coaliție guvernamentală.Îmi depun mandatul dacă președintele țării ar pune un prim-ministru din coaliție. Trebuie să mergem și să continuăm guvernarea. Guvernul și majoritatea cu care mă voi duce este PSD-PC-UNPR- PC, iar cei de la Udmr au spus că vor vota bugetul și nou guvern. Daca ar exista o idee clara a uei majoritati, am putea continua si cu un alt prim-ministru. Daca as avea garantia acestui lucru, as face-o. Putem continua cu aceeasi majoritate, cu un alt premier. Continuarea guvernăriii nu este legată de persoana mea", a declarat Victor Ponta.

×