x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: După alegeri îl voi propune pe Liviu Dragnea ministru responsabil de reforma administraţiei

Ponta: După alegeri îl voi propune pe Liviu Dragnea ministru responsabil de reforma administraţiei

29 Oct 2012   •   11:22
Ponta: După alegeri îl voi propune pe Liviu Dragnea ministru responsabil de reforma administraţiei
Sursa foto: Dan Marinescu/Intact Images

Premierul Victor Ponta a dezminţit informația potrivit căreia Liviu Dragnea ar ținti șefia PSD-ului, precizând că îl va coopta pe acesta în viitorul Guvern, pentru a se ocupa de descentralizare și reforma administrației. Întrebat dacă se ia în calcul varianta ca Liviu Dragnea să fie propus preşedinte al Camerei Deputaţilor, Victor Ponta a răspuns că nu se pune această problemă.

"Va fi în Guvern. Eu îl voi propune în Guvern şi va fi principalul responsabil de ceea ce înseamnă descentralizare şi reforma administraţiei româneşti", a spus Ponta.

"Liviu Dragnea este un om cu o foarte mare experienţă în administraţia locală şi va fi, alături de mine, după 9 decembrie principalul responsabil în cadrul Guvernului pentru reforma administraţiei româneşti şi pentru adevărata descentralizare. Este cel mai potrivit pentru acest lucru", a declarat prim-ministrul Ponta înainte de şedinţa USL.

În ceea ce privește candidatura lui Crin Antonescu la Teleorman, descrisă în presă ca fiind fuga de Capitală, premierul a declarat că nu poate fi vorba despre așa ceva, mai ales că liderul liberal a mai candidat în trecut în Teleorman.

"Crin Antonescu a candidat şi înainte la Teleorman. Eu îi cunosc pe cei din Teleorman, nu doar pe Liviu Dragnea, sunt oameni foarte mândri şi în momentul în care viitorul preşedinte candidează la ei este un lucru extraordinar. Cei de acolo sunt foarte mândri. Povestea cu fugitul, nu știu ce să zic, și eu am candidat mereu în Gorj", a mai spus Ponta.

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, va candida la parlamentarele din decembrie în circumscripţia 36, colegiul 2 pentru Senat din judeţul Teleorman. Iniţial, Crin Antonescu trebuia să candideze într-un colegiu din sectorul 3 al Capitalei.

Premierul a vorbit și despre guvernul pe care îl va forma în decembrie, după ce USL ar câștiga peste 50%.

"Când un partid care câștigă 50%, formează guvernul. Orice altă soluție ar reprezenta o nouă criză politică, ori România are nevoie de o majoritate care să funcționeze, să vină cu bugetul în 15 zile de la învestire. Avem nevoie de stabilitate. Asta a spus Antonescu și sunt de acord 100% cu el", a conchis premierul.


×