x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Duţă să meargă la DNA dacă are ceva de zis

Ponta: Duţă să meargă la DNA dacă are ceva de zis

15 Iul 2013   •   14:26
Ponta: Duţă să meargă la DNA dacă are ceva de zis
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Lucian Duţă ar trebui să meargă la DNA să dea explicaţii, a declarat azi premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL.

''Să meargă la DNA să explice, pentru că sper ca la un moment dat, cândva, toţi hoţii ăştia - Blejnar, Videanu, Duţă, Trăilă - o să ajungă să-i cheme şi pe ei cineva. Totuşi chiar au furat şi au distrus o ţară întreagă câţiva ani. Să meargă la DNA dacă are ceva de zis. Eu, personal, nu l-am auzit la televizor, este o instituţie a statului, care a prezentat documente, care a făcut o încadrare juridică. Duţă - la DNA şi după aceea mai departe", a afirmat preşedintele PSD, potrivit Agerpres

Corpul de Control al premierului a anunţat duminică că va sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru nereguli în atribuirea contractului pentru cardul naţional de sănătate, cu efecte în neimplementarea proiectului şi provocarea unei pagube de peste 1,2 milioane euro, de care ar fi responsabil fostul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate Lucian Duţă.

Ulterior, Lucian Duţă, care a deţinut această funcţie în perioada 10 decembrie 2009 - 8 mai 2012, a susţinut că nu a primit niciun document în privinţa sesizării de către Guvern a DNA, adăugând că, cel mai probabil, va fi chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a da explicaţii referitoare la cardul de sănătate.

×
Subiecte în articol: lucian duta Victor Ponta