x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Este o bătălie de putere în care se stabileşte cine are voie să facă politică şi cine nu

Ponta: Este o bătălie de putere în care se stabileşte cine are voie să facă politică şi cine nu

21 Feb 2017   •   07:27
Ponta: Este o bătălie de putere în care se stabileşte cine are voie să facă politică şi cine nu

Fostul premier Victor Ponta, deputat PSD, a declarat luni seară, într-o emisiune TV, că în România este o bătălie de putere în care se stabileşte cine are voie să facă politică şi cine nu, în care au intrat persoane care nu candidează şi care nu sunt alese, bătălie care a început în anul 2005 şi care a cunoscut un apogeu în 2015-2016.

"Toată lumea vorbeşte de justiţie. Nu vorbim de justiţie, nu am văzut pe nimeni să conteste deciziile judecătorilor. Discuţia este o chestiune de putere. Dacă un procuror, că îl cheamă domnul Negulescu sau îl cheamă domnul Uncheşelu sau îl cheamă altfel, poate să decidă în România de astăzi cine face politică şi cine nu, răspunsul este categoric "da". Pentru că s-a decis că domnul Blaga nu mai poate fi şef la PNL, s-a decis că nefericitul de Petrache nu mai e secretar general, s-a decis că Ponta nu mai poate fi. Este un sistem de război de putere. Cine este mai puternic? E mai puternic cel ales, partidul politic sau e mai puternică această unitate din procuratură, pentru că nu s-a plâns nimeni de procurori în general", a afirmat Ponta la România TV.

Potrivit lui Victor Ponta, în România, începând cu 2005, cu un apogeu în 2015-2016, în bătălia politică au intrat dosare şi instituţii care nu sunt puse în bătălia politică, "atunci când s-a decis ca Băsescu să nu mai aibă niciodată vreo problemă cu Năstase, când s-a decis că Voiculescu este o problemă, iar problema este că un sistem se dezvoltă şi pe slăbiciunile celorlalţi".

"O parte importantă din voturile din 11 decembrie a fost dată pentru PSD-ALDE nu doar pentru faimosul program de guvernare şi mai ales pentru încetarea unor abuzuri - "domne, lasă politica cu politica şi noi ceilalţi ne vedem de treburile noastre". Asta însemna că alianţa PSD-ALDE, cu forţa dată de votul oamenilor, cu achitările care au apărut, va face o dezbatere legată de această problemă punctuală", este de părere fostul premier.

În legătură cu participarea preşedintelui Klaus Iohannis la protestul din Capitală, Ponta a spus că "să vezi un preşedinte care conduce trupele de manifestanţi împotriva Guvernului s-a mai întâmplat prin America de Sud, în Venezuela".

Ponta a precizat că toate comentariile le-a făcut în nume personal, şi nu în numele PSD şi că nu a mai fost la partid din 11 decembrie, pentru că nu l-a chemat nimeni. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: victor ponta