x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, adoptată. Ponta: Termenul de opţiune pentru un partid va fi de 45 de zile

Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, adoptată. Ponta: Termenul de opţiune pentru un partid va fi de 45 de zile

28 Aug 2014   •   12:57
Ordonanţa privind migraţia aleşilor locali, adoptată. Ponta: Termenul de opţiune pentru un partid va fi de 45 de zile
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Ordonanţa de Urgenţă care le permite primarilor să opteze pentru partidul din care vor să facă parte, fără a-şi pierde funcţiile obţinute în alegeri, a fost adoptată, azi, de Guvern. Premierul Victor Ponta a declarat la începutul şedinţei Guvernului, că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, pentru că trebuie făcută dreptate. Ponta a precizat că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile.
Iniţial, proiectul de act normativ prevedea un termen de 10 zile în care aleşii locali să-şi poată alege partidul.

"Avem azi şi ordonanţa de urgenţă cu aleşii locali. Eu îmi asum - spunea cineva că plec din ţară; nu plec, plec puţin mai târziu. Cred în primul rând că trebuie să deblocăm activitatea autorităţilor locale şi mai trebuie să facem şi un pic de dreptate. Că nu cine strigă mai tare are dreptate. Toţi aleşii locali din România în 2012 au fost aleşi USL cu Crin Antonescu şi cu Victor Ponta lângă ei şi azi s-au trezit pedelişti cu Blaga şi cu Iohannis. Deci, cât o să fie termenul: exact ca în legea lor, 45 de zile. 45 de zile exact cât a fost în legea PDL-PNL pot să fie independenţi, pot să rămână unde sunt sau pot să-şi respecte alegătorii", a declarat premierul.

Ponta a adăugat că aspectul cel mai important al actului normativ este deblocarea activităţii autorităţilor locale.

"În plus facem şi un pic de dreptate, pentru că să candidezi cu USL, Antonescu şi Ponta lângă tine, şi să trebuiască să te duci acum cu Blaga şi Iohannis, e un lucru pe care nu cred că putem să-l cerem cuiva. Nu sunt sclavii, primarii, sclavii pe moşia lui Blaga şi Iohannis. Pot să fie liberi şi pot să-şi servească alegătorii şi nimic altceva", a mai spus Ponta, citat de Agerpres.


×