x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta îi răspunde lui Băsescu: În 2012 - 2015 am finalizat şi contractat cel mai mare număr de km de autostrăzi

Ponta îi răspunde lui Băsescu: În 2012 - 2015 am finalizat şi contractat cel mai mare număr de km de autostrăzi

24 Iul 2016   •   21:39
Ponta îi răspunde lui Băsescu: În 2012 - 2015 am finalizat şi contractat cel mai mare număr de km de autostrăzi
Sursa foto: LIVIU SOVA/AGERPRES FOTO

Fostul premier Victor Ponta îi răspunde preşedintelui PMP, Traian Băsescu, care l-a criticat în ceea ce priveşte infrastructura, afirmând că în 2012 - 2015 guvernul său a finalizat şi contractat cel mai mare număr de kilometri de autostrăzi.

''Cu tot sabotajul şi opoziţia feroce a preşedintelui Băsescu (care ar fi trebuit de fapt să sprijine realizarea de autostrăzi, dar care încă din 1999 când era el ministru al Transporturilor a fost cel mai mare adversar), în 2012 - 2015 am finalizat şi contractat cel mai mare număr de kilometri de autostrăzi! Pe cifre: Finalizat şi dat în exploatare A2 Bucureşti - Ploieşti, A3 Bucureşti - Constanţa şi A1 Sibiu - Deva; Licitat, contractat şi în execuţie (sau finalizat):

* A1 Nădlac - Arad / 38 kilometri / loturile 1 şi 2 reziliate (din cauza dosar penal Romstrade) relicitate şi semnate contractele începând cu 2013 (lotul 1) şi lotul 2 (2014)

* A1 Lugoj - Deva 72 km, finalizat licitaţia în august 2013, ordin începere lucrări în noiembrie 2013

* A3 Câmpia Turzii - Târgu Mureş 52 km, contracte semnate în iulie 2014

* A3 Nădăşelu - Mihăieşti 17 km şi Suplacu De Barcău - Borş 64 km, semnate contracte în mai 2015

* A10 Sebeş - Turda 70 km, semnat contract în decembrie 2013

* Autostrada Comarnic - Braşov, negociată şi gata de semnare în 2014, (urmând a fi finalizat în 2017) a fost sabotată cu ticăloşie de Băsescu/ atunci când a afirmat în public de la Cotroceni că are date privind fapte de corupţie legate de acest contract, evident o nouă mega-minciună marca "Băsescu" - iar Vinci/ Strabag/Aktor (trei din cele mai mari şi serioase firme europene de infrastructură) au anunţat că amână orice decizie până după ce Băsescu îşi încheie mandatul. Total kilometri licitaţi şi contractaţi pentru execuţie doar în 2012 - 2015 = 313 / valoare 1,4 miliarde euro /// total kilometri licitaţi şi contractaţi în 2016 = ZERO / valoare = ZERO euro!!! Domnule Băsescu / şi eu cred că aveţi viitor în politică, vă ajută foarte tare prestaţia actualului preşedinte / dar până să fiţi dvs cel mai bun premier (mai bun decât Cioloş sau Boc e foarte posibil şi realizabil??????) mai citiţi nişte cifre!'', i-a răspuns Ponta pe Facebook.

Totodată, el l-a acuzat că vrea să se pună bine cu actualul Guvern, spunând că acesta nu are ce să facă în infrastructura rutieră din cauza fostului Executiv.

''Când însă vrea (cam linguşitor) să se pună bine cu Guvernul de tehnocraţi spunând că nu au ce să facă în infrastructura rutieră din cauza Guvernului anterior - Băsescu minte de îngheaţă apele (dacă nu cumva are goluri de memorie)! În primul rând "bravul" Guvern PDL (azi PNL) pe care îl laudă Băsescu a făcut un asemenea dezastru în contractele de autostrăzi încât nu doar că nu a făcut niciun kilometru, dar au şi obligat Comisia Europeană să suspende Programul Operaţional de Transport (pe care l-am deblocat după eforturi uriaşe în 2013 în mandatul ministrului Fenechiu care drept răsplată a fost băgat la închisoare)! Tot bravul Guvern PDL (azi PNL) lăudat de Băsescu a licitat Nădlac-Arad cu Romstrade (unde a fost arestat ulterior Iordache şi am fost obligaţi să reziliem contractul şi să licităm din nou) / şi a licitat şi a semnat cu Salini - Impregilio Italia acel lot din Autostrada Sibiu - Orăştie care s-a surpat în 2015 şi toată propaganda a sărit pe mine (deşi nu aveam nicio altă vină decât aceea că a fost finalizată în 2014)! Şi tot Guvernul Băsescu - Boc - PDL (azi PNL) şi-a bătut joc pur şi simplu de Master Planul de Transport, absolut necesar pentru absorbţia de fonduri europene / am realizat şi finalizat noi Master Planul de Transport fiind aprobat de Comisia Europeană în iunie 2015 (şi acum blocat de Guvernul de Tehnocraţi)'', a spus Ponta.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, i-a cerut fostului premier Victor Ponta să spună dacă în timpul guvernării sale s-a contractat vreun kilometru de autostradă sau dacă s-a organizat licitaţie pentru modernizarea de cale ferată.

"Eu las, aici, public, o întrebare la care să răspundă domnul Ponta, prima dată când va fi hotărât să fie sincer. Să spună dacă în timpul domniei sale s-a contractat măcar un kilometru de autostradă sau dacă s-a organizat licitaţie şi s-a contractat un kilometru de cale ferată la modernizare. Deci, nici Guvernul Ponta nu a făcut nimic pentru creşterea absorbţiei, aveţi inerţia contractelor din timpul Guvernului Boc şi aici suntem. De aceea nu aş fi atât de exigent cu Cioloş, cât cu Ponta", a afirmat Băsescu. www.agerpres.ro

×