x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Îmi pare rău că m-am dus la Cotroceni, când te bagi în cocină te mănâncă porcii

Ponta: Îmi pare rău că m-am dus la Cotroceni, când te bagi în cocină te mănâncă porcii

16 Iul 2014   •   13:20
Ponta: Îmi pare rău că m-am dus la Cotroceni, când te bagi în cocină te mănâncă porcii

Victor Ponta a declarat, astăzi, că îi pare rău că a dat curs invitaţiei preşedintelui Traian Băsescu şi a mers la Cotroceni pentru a discuta pe tema CAS. Premierul a făcut apel la toţi miniştrii-parlamentari să participe în septembrie la revotarea legii privind reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu cinci puncte procentuale.

"Vreau să vă spun tuturor membrilor Guvernului, sigur, îmi pare rău şi am făcut o greşeală că m-am dus la Cotroceni. Eu am gândit instituţional că între instituţii trebuie să existe respect, dar m-am învăţat: când te bagi în cocină te mănâncă porcii. Însă cred că, după decembrie, o relaţie instituţională între preşedinte, Guvern, Parlament trebuie să existe şi, indiferent de lucrurile murdare care s-au întâmplat în aceşti nouă ani şi jumătate, prestigiul funcţiei de preşedinte şi al celei de prim-ministru, de membru al Parlamentului trebuie restabilit", a afirmat premierul, în deschiderea şedinţei de Guvern.

Ponta a spus că îi pare rău şi pentru tratamentul de care a avut parte la Cotroceni ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu.

"Îmi pare rău pentru doamna Petrescu. Eu cred că a făcut bine că s-a întors în ţara în care doamna Eba şi doamna Udrea se pricep mai bine la economie decât cei de la Harvard. Dar, eu cred sincer şi vreau să dau un mesaj pentru toţi tinerii bine pregătiţi din România că doamna Eba şi doamna Udrea sunt o parte a acestei societăţi, însă cei mai mulţi sunt cei care apreciază profesionalismul şi, din acest punct de vedere, succes celor tineri", a afirmat premierul.

Şeful Executivului a făcut apel la miniştrii Cabinetului său care au şi calitatea de parlamentari să meargă în legislativ în luna septembrie pentru a revota legea privind reducerea CAS.

"Vreau să vă rog pe toţi cei care sunteţi membrii ai Guvernului, dar mai ales membri ai Parlamentului, în septembrie, să mergem să revotăm proiectul de lege care probabil va fi retrimis Parlamentului de preşedinte şi să asigurăm pentru mediul de afaceri stabilitate şi predictibilitate. Acesta este lucrul cel mai important într-o economie care se dezvoltă", a mai spus Ponta.

×