x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, în şedinţa de Guvern: De la 1 ianuarie 2016 putem scădea TVA la 20%

Ponta, în şedinţa de Guvern: De la 1 ianuarie 2016 putem scădea TVA la 20%

18 Feb 2015   •   13:21
Ponta, în şedinţa de Guvern: De la 1 ianuarie 2016 putem scădea TVA la 20%

Premierul Victor Ponta a declarat, în ședința de Guvern, că Executivul este pregătit să scadă cota unică generală sub 20%.

„Am promis că dăm înapoi pensiile și salariile, le-am dat, am promis că deblocăm fondurile europene și le-am deblocat, ne-am făcut datoria. Ultimul lucru esențial era reducerea TVA. De la 1 ianuarie 2016 putem veni cu cota generală de TVA la 20% și cu cota de 9% pentru produsele alimentare de bază astfel avem îndeplinite toate angajamentele luate împreună cu USL”, a declarat premierul.

Premierul a vorbit și despre reforma Codului Fiscal și codului de procedură Fiscală, afirmând că ar fi ideal ca Parlamentul să le discute astfel încât acestea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

„Reforma Codului Fiscal și Codului de procedură Fiscală e una dintre reformele de care România are nevoie în primul rând. Niciodată nu suntem siguri de formă până nu o discutăm de zece ori. După ce toate ministerele dau avizele, trimitem spre Parlament unde se discută, așa încât vedem de 4 ori Codul și probabil vor fi foarte puține greșeli care să rămână în forma finală. Ideal ar fi să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016. Reguli caer vor îndrepta nenumărate legi și aberanțe din OUG-uri date în ultimii ani”, a mai transmis șeful Executivului.

×