x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Mă bucur când sunt criticat de la Moscova pentru că doresc ca Moldova să fie în UE

Ponta: Mă bucur când sunt criticat de la Moscova pentru că doresc ca Moldova să fie în UE

17 Sep 2014   •   14:26
Ponta: Mă bucur când sunt criticat de la Moscova pentru că doresc ca Moldova să fie în UE

Premierul Victor Ponta a declarat, azi, la începutul şedinţei de Guvern, că se bucură când este criticat de la Moscova pentru că îşi doreşte ca Republica Moldova să intre în Uniunea Europeană. Potrivit lui Ponta, "reunirea" României cu Moldova în cadrul UE reprezintă un obiectiv strategic pentru Guvernele de la Bucureşti şi Chişinău.

"Mă bucur când sunt criticat de la Moscova pentru faptul că-mi doresc alături de prim-ministrul Iurie Leancă ca Moldova să fie în Uniunea Europeană până în 2018-2019. Poate că e un obiectiv prea ambiţios, dar, dacă nu ai obiective ambiţioase, nu le atingi. Cred că reunirea României cu Moldova în cadrul Uniunii Europene, nu în alt fel, e un obiectiv strategic pentru Guvernul pro-european de la Chişinău şi pentru Guvernul României şi pentru toţi cei care văd un viitor pro-european pentru Republica Moldova", a afirmat Ponta, conform Agerpres.

Departamentul de Informare şi Presă din cadrul Ministerului de Externe al Rusiei a transmis, într-un comentariu postat marţi pe site-ul oficial de internet, că Moscova îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu declaraţiile premierului român Victor Ponta cu privire la viitorul Republicii Moldova, făcute la o întâlnire cu activişti ai Partidului Social Democrat la Alba Iulia.

Potrivit acestei surse, din apelurile deschise ale candidatului la funcţia de preşedinte al României 'de a înfăptui a doua mare unire în 2018' rezultă clar că anumite cercuri politice de la Bucureşti alimentează în continuare planuri anexioniste faţă de ţara vecină neutră şi suverană.

×