x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică „Musulmanul” Ponta îşi face oaste politică din „refugiaţi”

„Musulmanul” Ponta îşi face oaste politică din „refugiaţi”

de Marius Gîrlașiu    |    09 Mar 2017   •   10:21
„Musulmanul” Ponta îşi face oaste politică din „refugiaţi”
Sursa foto: LIVIU SOVA / AGERPRES FOTO

Fostul premier Victor Ponta a vorbit, ieri, pentru prima oară, despre o iminentă demisie a sa din PSD. Deocamdată, Ponta a anunţat că-şi va depune demisia “în alb” din partid, lăsându-i lui Liviu Dragnea varianta să o activeze. Surse politice susţin ceea ce Jurnalul Naţional a scris încă de săptămâna trecută: fostul lider PSD va deveni deputat independent şi va strânge alături de el “refugiaţii” din ALDE şi PSD.

 

Tensiunile dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta n-au mai putut fi stăpânite şi au ieşit la iveală în toată splendoarea de Ziua femeii. De unde până mai ieri mimau pacea şi armonia, în ciuda oricăror evidenţe, cei doi rivali pesedişti şi-au vărsat ieri fierea în faţa presei. ”Dacă deranjez, că am văzut că deranjez, de astăzi o să-i trimit domnului Dragnea demisia mea în alb şi când îl supăr foarte tare o introduce şi a scăpat de mine. Dar să tac din gură n-o să tac, nu pot la vârsta asta să mai tac din gură”, a declarat Victor Ponta pe holurile Parlamentului. “Dacă îmi va trimite o demisie în alb, nu o voi activa. Nu concep ca un fost preşedinte al partidului să primească un tratament ca cel pe care l-a avut Mircea Geoană şi este o greşeală pe care noi am făcut-o cu Mircea Geoană”, a reacţionat, ironic, Liviu Dragnea. Trimiterea la Geoană reprezintă, de fapt, o lovitură subtilă adresată lui Ponta, fostul preşedinte al PSD fiind exclus din partid după o “execuţie” planificată de Ponta în noiembrie 2014, după alegerile prezidenţiale pierdute de PSD. Ponta şi Dragnea s-au contrazis în public şi pe tema discuţiilor pe care le-ar fi avut în ultima vreme. Fostul premier susţine că n-a mai vorbit cu liderul PSD din decembrie 2016, în vreme ce Dragnea a sugerat că Ponta minte în această privinţă. “Noi am mai vorbit în ultima perioadă, în ultimele zile, am schimbat şi mesaje. Încă nu aş vrea să arăt mesajele, nu îmi stă în caracter, dar am vorbit, ne-am întâlnit”, a spus şeful PSD. "Cred că telepatic", a reacţionat Ponta.

 

Independent şi “musulman”

Eventuala mazilire a fostului premier a fost comentată acid şi de fostul pesedist Marian Vanghelie. Exclus şi el din partid pe vremea lui Ponta, fostul edil de la sectorul 5 susţine că Ponta “a trecut la musulmani”, iar plecarea sa “ar fi cel mai mare câştig” pentru PSD. “A nenorocit partidul în toate sensurile. El a stat cu cineva să discute la masă? Eu nu cred că Dragnea l-a marginalizat, cred că l-a lăsat să se marginalizeze singur", a mai spus Vanghelie. În apărarea lui Ponta a sărit premierul Sorin Grindeanu, care a spus, înainte să plece la Bruxelles, că deputatul “trebuie să rămână în PSD, fost preşedinte al PSD”.

Ponta a vorbit ieri, pentru prima dată, şi despre varianta în care va deveni deputat independent, un scenariu tot mai aproape de realitate, despre care Jurnalul Naţional a scris încă de săptămâna trecută. Surse politice acreditează ideea că Victor Ponta va forma în Parlament un grup al independenţilor, pe modelul vechiului UNPR, grup din care vor face parte atât pesedişti ostili lui Dragnea, cât şi o parte dintre deputaţii ALDE fideli lui Daniel Constantin. Aripa care provine din fostul PC ar urma să se despindă de partidul lui Tăriceanu după Congresul programat după Paşti.
 

Victor Ponta, deputat PSD: Ultima mea conversaţie telefonică cu domnul Dragnea a fost în decembrie când m-a sunat să mă întrebe dacă e adevărat că mă văd seara cu Teodorovici, cu Bănicioiu să conspirăm. I-am închis telefonul. M-am filmat, eram la vreo 3.000 km distanţă pe un teren de golf şi i-am trimis filmarea. I-am spus: «nu te mai lua după toţi nebunii».

Telepatia dintre Liviu Dragnea şi Victor Ponta s-a dus pe apa sâmbetei. Fostul premier nu mai suportă să fie a cincea roată la căruţă în PSD şi ar sări din barcă direct în apele tulburi ale “independenţilor” politici.

Marian Vanghelie, fost primar PSD: Când stă în Turcia, vine cu bărbiţă. Eu am înţeles, nu sunt sigur, ca să nu vă spun o minciună, că a trecut la musulmani. Nu ştiu din ce motive. Verificaţi şi voi. Niciodată nu vorbesc decât în cunoştinţă de cauză.

×
Subiecte în articol: victor ponta