x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: N-aş paria foarte mult că, până la urmă, va rămâne dl Iohannis candidat

Ponta: N-aş paria foarte mult că, până la urmă, va rămâne dl Iohannis candidat

de Agerpres    |    01 Iun 2014   •   20:11
Ponta: N-aş paria foarte mult că, până la urmă, va rămâne dl Iohannis candidat

În cadrul unei intervenţii telefonice la un post  TV, premierul Victor Ponta nu s-a arătat foarte convins de ideea că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, va rămâne candidat la prezidenţiale.
'N-aş paria foarte mult că până la urmă va rămâne domnul Iohannis candidat. (...) În acele laboratoare se testează persoane. Cu cât persoana este mai puţin puternică din punct de vedere politic cu atât este mai de dorit. Eu nu sunt bun din punctul de vedere al unor structuri pentru preşedinte, pentru că sunt preşedintele celui mai mare partid, sunt prim-ministru. Domnul Antonescu are o activitate politică şi un partid, al doilea partid al ţării, atunci trebuie găsit un preşedinte care să nu aibă niciun fel de rădăcini, niciun fel de sprijin', a spus duminică Ponta, la România TV.

Potrivit acestuia, din punct de vedere politic, Iohannis nu are o bază comparabilă cu a sa ori cu a lui Crin Antonescu.
'Din punct de vedere politic, domnul Iohannis, care în 2012 a candidat contra USL şi l-am bătut, care este membru în partid de un an, mai puţin, pe care tocmai l-am bătut la europarlamentare în Sibiu, sigur că nu are o bază politică comparabilă cu a mea sau a domnului Antonescu. Un om creat în laborator nu poate să obţină voturi. Traian Băsescu nu a fost creat în laborator, el doar s-a lipit de vechile structuri ale securităţii, dar el era un om crescut pe vapor, pe stradă', a afirmat prim-ministrul.

El a precizat că nu îl sperie o confruntare la prezidenţiale cu Klaus Iohannis.
'Nu mă sperie o confruntare la prezidenţiale cu nimeni. Alegerile prezidenţiale au un specific aparte. Candidatul nostru oricum, probabil, intră în turul doi, după care în turul doi sunt multe alte aspecte. De speriat, nu mă mai sperie pe mine nimic după aceşti ani', a arătat Victor Ponta.

În ceea ce priveşte o eventuală candidatură a sa la prezidenţiale, Ponta a precizat că, dacă şansa de victorie a PSD va fi să candideze el, atunci o va face.
'Pe noi nu ne grăbeşte nimic şi nimeni ca până în septembrie să decidem exact cine va fi candidatul (la prezidenţiale - n.r.). Dacă putem să avem un candidat la Preşedinţie care să împărtăşească proiectele noastre şi să şi câştige alegerile, aceea e varianta cea mai bună. Eu aş vrea să îmi duc la bun sfârşit mandatul de prim-ministru. Dacă şansa de victorie pentru noi va fi să candidez eu, atunci sigur că voi candida', a spus preşedintele PSD.

×