x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Nu am făcut niciun denunţ împotriva cuiva; aştept scuze de la domnul Dragnea

Ponta: Nu am făcut niciun denunţ împotriva cuiva; aştept scuze de la domnul Dragnea

23 Sep 2017   •   08:08
Ponta: Nu am făcut niciun denunţ împotriva cuiva; aştept scuze de la domnul Dragnea

Fostul premier Victor Ponta a declarat că nu a făcut niciun denunţ împotriva cuiva sau a liderului PSD Liviu Dragnea, precizând că a fost citat ca martor într-un dosar pentru că a semnat, ca premier, două hotărâri de Guvern din acel dosar.

"Nu am făcut niciun denunţ, nici vreun autodenunţ, contra lui Liviu Dragnea, sau contra altcuiva. (...) Luni dosarul va veni la Parlament, se vor uita toţi cei din Comisia Juridică şi în momentul în care vor constata că nu există niciun denunţ al meu sau autodenunţ, aştept de la domnul Dragnea şi de la domnul Savu şi de la alţii scuze. Am fost citat legal ca martor (...) într-un dosar din 2014, deoarece eu sunt premierul care a semnat cele două hotărâri de guvern. Timp de trei-patru ore am explicat care este circuitul hotărârilor de guvern", a spus Ponta, vineri, la Antena 3.

El a explicat că un premier semnează ultimul o hotărâre de guvern, după ce e contrasemnată de toţi miniştrii. Ponta a precizat că hotărârea de Guvern din acel dosar a fost contrasemnată de Dragnea (ministrul dezvoltării regionale la acea vreme) sau de cine a fost împuternicit de Dragnea să semneze (un secretar de stat) şi de miniştrii de Justiţie şi de Finanţe.

'Am semnat şi am aprobat în şedinţa de Guvern în 2013 o hotărâre, din punctul meu de vedere absolut normală cum au fost multe altele, prin care s-a trecut de la o instituţie publica centrală la una locală. Ulterior, în 2017, dintr-o investigaţie de presă am aflat că acea bază a trecut la o firmă privată, ori eu ştiu sigur că niciodată n-am aprobat în Guvern să treacă de la ceva de stat la privat", a mai spus Ponta.

Pe de altă parte, fostul premier consideră că, în momentul de faţă, trebuie gândită o reacţie care să salveze PSD chiar cu sacrificarea unora dintre liderii săi.

"Eu m-am retras de la conducerea PSD în 2015 pentru că nu am vrut să pun tot partidul să răspundă zi de zi la nişte acuzaţii care mă priveau doar pe mine (oricât de neadevărate sunt acestea)! Aşa cred că era obligaţia mea faţă de PSD şi faţă de propria conştiinţă! Acum PSD este într-un moment mult mai greu în care lucruri grave care nu au legătură cu partidul apar în discuţia publică şi în Justiţie. Ar trebui gândită o reacţie care să salveze PSD chiar cu sacrificarea unora dintre liderii săi. Să răspunzi la ceva atât de serios şi de grav cu un comunicat isteric semnat de un bufon este cel puţin iresponsabil - şi oricum ineficient", a scris vineri Ponta pe Facebook.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP), este urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, se arată într-un comunicat al DNA.

Potrivit procurorilor anticorupţie, dosarul vizează trecerea ilegală a unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, care ulterior le-a închiriat unei societăţi comerciale. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: victor ponta liviu dragnea