x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Oprea i-a spus preşedintelui că îi mulţumeşte pentru sfat, dar nu demisionează

Ponta: Oprea i-a spus preşedintelui că îi mulţumeşte pentru sfat, dar nu demisionează

26 Oct 2015   •   22:18
Ponta: Oprea i-a spus preşedintelui că îi mulţumeşte pentru sfat, dar nu demisionează
Sursa foto: Gabriel Oprea (s) și Victor Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat luni seară că vicepremierul Gabriel Oprea i-a spus preşedintelui Klaus Iohannis că îi mulţumeşte pentru sfat, dar nu va demisiona din funcţie, în contextul decesului poliţistului din coloana sa oficială.

"Cum vi s-ar părea dacă l-aş chema mâine la mine pe domnul Dan Mihalache şi i-aş cere să-şi dea demisia? (...) Probabil că domnul Mihalache mi-ar spune ce i-a zis şi domnul Oprea domnului Iohannis: "Vă mulţumesc de sfat, dar nu-mi dau demisia!", a afirmat Ponta la România TV.

Premierul a susţinut că reacţia publică faţă de tragedia poliţistului care şi-a pierdut viaţa săptămâna trecută "e mai mult decât legitimă", dar că, în opinia sa, este anormal ca PNL şi preşedintele Iohannis să profite de pe urma "unui necaz".

"Consider anormal faptul că de la o tragedie - un caz care e cercetat de procuror, o indignare legitimă, o supărare legitimă a unor oameni - ajungem la ceea ce se întâmplă de fapt în mod constant şi anume: cei de la PNL şi chiar domnul Iohannis când apare un necaz profită de moartea cuiva. (...) Pe de o parte, tragedia, supărarea şi cercetarea de către organele statului sunt normale şi legitime; pe de altă parte, acest obicei al celor de la PNL de a politiza orice necaz, orice tragedie ca să mai obţină un mic avantaj politic mi se pare reprobabil", a arătat Ponta.

Şeful Guvernului a legat cererea de demisie adresată vicepremierului Oprea de faptul că acesta nu a votat alături de liberali pentru schimbarea Guvernului.

"Chiar şi domnul Iohannis personal şi doamna Gorghiu şi domnul Blaga şi domnul Predoiu i-au făcut o curte teribilă domnului Oprea, în sens metaforic, evident. L-au chemat foarte des, au mers la birou la Interne să trădeze Guvernul şi să voteze cu ei. Dacă domnul Oprea - cum eu ştiam că va fi - a spus: "Sunt un om serios, nu mă ocup cu trădări" (...) deodată a devenit inamicul public numărul 1 din punct de vedere politic. Asta mi se pare un mod de a face politică oribil. Să speculezi tragedia şi necazul cuiva ca să te răzbuni politic pe cineva care n-a vrut să trădeze e un lucru anormal. Cred că preşedintele, domnul Iohannis, vrea să profite de orice ocazie, chiar şi de moartea unui tânăr ca să-şi pună guvernul domniei sale. Ceea ce mie mi se pare de un cinism extraordinar", a precizat premierul.

Întrebat dacă vicepremierul Gabriel Oprea îşi va da demisia în cele din urmă, Ponta a replicat: Nu, pentru că nu se simte vinovat şi pentru că este o anchetă în curs care va stabili exact ceea ce s-a întâmplat şi cine este vinovat".

Sursa: Agerpres

×