x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: România va fi parte a coaliţiei împotriva grupării teroriste Stat Islamic

Ponta: România va fi parte a coaliţiei împotriva grupării teroriste Stat Islamic

17 Sep 2014   •   15:50
Ponta: România va fi parte a coaliţiei împotriva grupării teroriste Stat Islamic

Victor Ponta a anunţat, azi, că România sprijină coaliţia internaţională care se formează pentru combaterea organizaţiei teroriste Statul Islamic. Potrivit premierului, Bucureştiul va participa "cu ceea ce se decide din punct de vedere strategic şi operaţional" la efortul internaţional făcut în acest sens.

"Din toate discuţiile cu toate instituţiile statului pot să afirm deja public sprijinul României pentru coaliţia internaţională care se formează în vederea combaterii organizaţiilor teroriste, Statul Islamic. Este vorba despre Siria şi Irak, este vorba despre un efort internaţional la care România, aşa cum a făcut întotdeauna în ultimii ani, va participa cu ceea ce se decide din punct de vedere strategic şi operaţional", a afirmat Ponta la începutul şedinţei de guvern.

El a adăugat că această poziţie este una transmisă deja partenerilor externi. De asemenea, premierul a amintit că România a avut o poziţie foarte clară legată şi de 'agresiunea' Federaţiei Ruse în Ucraina.

Secretarul de stat american John Kerry s-a declarat încrezător vineri în formarea unei coaliţii mondiale de ţări europene şi arabe, alături de Statele Unite, pentru a distruge Statul Islamic în Irak şi Siria, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

×
Subiecte în articol: statul islamic