x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Victor Ponta şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia României: Dumnezeu aşează întotdeauna lucrurile mai bine decât noi

Victor Ponta şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia României: Dumnezeu aşează întotdeauna lucrurile mai bine decât noi

29 Iul 2014   •   19:32
Victor Ponta şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia României: Dumnezeu aşează întotdeauna lucrurile mai bine decât noi
Sursa foto: Ponta şi-a lansat oficial candidatura la preşedinţia României: Dumnezeu aşează întotdeauna lucrurile mai bine decât noi

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Victor Ponta, a declarat, marţi, la Consiliul Naţional al partidului, ce are loc la Craiova, că are convingerea că PSD va câştiga alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

"Dumnezeu aşează întotdeauna lucrurile mai bine decât noi. Eu mi-am lansat deja candidatura la Novaci, la Bengeşti, alături de oameni care reprezintă cu adevărat România, (...) alături de oameni curajoşi, dar şi de oameni deznădăjduiţi. Mi-am lansat candidatura fara sa stiu si fara sa-mi programez. Mi-am lansat-o alaturi de oameni curajosi, care mi-au spus ca pot sa treaca peste necazuri, alaturi de oameni deznadajduiti de natura care i-a lasat fara case, dar care au curajul sa mearga mai departe. Acesti oameni trebuie sa stie ca nu sunt singuri la nevoie. Sigur, romania adevarata e cea pe care toti o cunoasteti, însă datoria noastra este sa fim alaturi de oameni atunci cand au nevoie.

-Am azi convingerea ca in noiembrie o sa castigam. Dar mai am si convingerea ca asa va arata si mandatul meu de presedinte. Cu probleme, cu necazuri, alaturi de oameni, alaturi de dumneavoastra. Daca-i asa, sunt pregatit pentru cinci ani, zece ani, sa facem ce nu s-a facut pana acum. De aceea va cer sprijinul pentru acest proiect national, de care Romania are nevoie, dupa zeci de ani de dezbinare, de ura.

-Exact acum doi ani, 7,4 milioane de români au mers la vot şi şi-au spus dorinţa cea mai importantă - de a opri un regim politic, care i-a minţit şi care i-a cotropit cu corupţie şi aroganţă. Azi constatăm că doi ani au fost furaţi din viaţa acestei ţări, s-au pierdut tocmai când oamenii îşi exprimaseră clar dorinţa. Vreau şi vă rog să fiţi alături de mine pentru ca următorii cinci-zece ani (...) să facem dreptate până la capăt pentru cei care au votat în urmă cu doi ani pentru sfârşitul regimului Băsescu. Mai vreau sa punem capat unei perioade de tranzitie, de generatii sacrificate. Sa nu mai fie generatii sacrificate, să fie oameni mandri ca sunt romani, o tara asa cum ne dorim sa fie, cu adevarat.

-Ma intreaba foarte multi de ce cred ca pot sa fiu presedintele romanilor. Imi doresc infinit mai mult decat sa fiu presedintele romaniei e sa fiu presedintel romanilor. Am avut un presedinte al romaniei care a fost impotriva romanilor. As vrea ca presedintele sa fie al oamenilor nu al unui birou sau al unor institutii. M-am nascut in aceasta tara, aici am cresut, aici e familia mea. Nu-mi imaginez o viata in alta parte decat in Romania.

-Cred ca obligatia mea si a dumneavoastra este de a ne convinge ca nu trebuie sa-ti gasesti un loc de munca, o sansa de realizare, in afara tarii. Putem sa facem schimbarea Romaniei pana la capat. Am fost 6 ani procuror, magistrat, am incercat sa aplic legea si sa fac dreptate.

-Un contracandidat al meu a fost intrebat de ce s-a inscris in PNL. A spus clar: "Pentru o functie". Eu nu va cer sprijinul pentru o functie. Am deja o functie, destul de importanta si dificila. Nu vreau sa ma sprijiniti pentru o functie, ci pentru un proect national, un proiect care sa ne aducă împreună şi să ne faca o tara puternica.

-Voi sprijini o modificare a Constituţiei României, care să stabilească foarte clar ce face preşedintele, ce face guvernul, ce face parlamentul, o Constituţie care să ne ajute să evităm conflictele', a spus liderul social-democrat.

-Mi-am propus să eliberăm justiţia de sub controlul lui Traian Băsescu şi al oamenilor săi. Cred că suntem pe drumul bun, dar acum va veni o provocare la fel de mare. Cred că niciodată niciun om politic nu mai trebuie să fie lăsat să stăpânească justiţia, să o folosească împotriva adversarilor politici sau să-şi protejeze rudele şi prietenii. Justiţia trebuie să îi pedepsească pe cei vinovaţi. Vreau să fiu un preşedinte util societăţii.

Stire în curs de actualizare....

×