x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Un proiect al Institutului de Cercetări Nucleare de la Pitești va fi declarat de interes național

Ponta: Un proiect al Institutului de Cercetări Nucleare de la Pitești va fi declarat de interes național

04 Dec 2013   •   19:49
Ponta: Un proiect al Institutului de Cercetări Nucleare de la Pitești va fi declarat de interes național

Un proiect al Institutului de Cercetări Nucleare (ICN) va fi catalogat de interes național pentru a se facilita, astfel, atragerea fondurilor necesare finanțării, a anunțat miercuri seară, la Mioveni, premierul Victor Ponta, informează agerpres.ro.

"Am vorbit despre faptul că chiar săptămâna viitoare (...) vom avea o hotărâre de Guvern prin care un proiect important al ICN va fi declarat de interes național, astfel încât, și printr-o colaborare cu alte țări, cu Italia în special, dar și cu Statele Unite ale Americii, să poată atrage fonduri internaționale", a declarat Ponta, fără a preciza despre ce proiect de cercetare este vorba.

Premierul și-a exprimat speranța că includerea institutului de la Mioveni în Regia Autonomă Tehnologii pentru Energia Nucleară (RATEN), înființată în luna mai a acestui an, a fost o măsură ce va permite dezvoltarea activității de cercetare,

"Sper ca ordonanța pe care am dat-o și toate celelalte modificări legislative să fi avut ca rezultat (...) salvarea ICN, a locurilor de muncă și mai ales a unui simbol al României. Pentru că doar aici, la Mioveni, se face cercetarea nucleară de care este nevoie atât pentru dezvoltarea grupurilor trei și patru de la Cernavodă, cât și pentru alte proiecte de același gen. (...) E vorba și de alte domenii economice în care se folosesc rezultatele cercetărilor efectuate la Mioveni", a mai spus premierul Victor Ponta.  

×