x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta va cere mai mulţi bani pentru Armată

Ponta va cere mai mulţi bani pentru Armată

07 Apr 2014   •   12:22
Ponta va cere mai mulţi bani pentru Armată

Premierul Victor Ponta a declarat luni că la finalul anului este dispus să meargă în Parlament pentru a susţine creşterea bugetului alocat Armatei.

"Trebuie, după noiembrie, că până atunci e campionatul naţional de cine taie toate taxele şi în acelaşi timp dă mai mulţi bani, nu ştiu cum reuşesc ei să taie toate taxele şi în acelaşi timp să dea mai mulţi bani la sănătate, la educaţie, la armată, asta e pură demagogie, dar din decembrie, eu sunt dispus să merg în Parlament şi să alocăm câte 0,2% din PIB în următorii trei ani, în aşa fel încât în 2016-2017 să ajungem la 2% alocare din PIB, o medie pe care deocamdată din regiunea noastră doar Polonia a atins-o", a afirmat prim-ministrul la finalul simpozionului de la Palatul Parlamentului organizat de MApN şi dedicat aniversării a 10 ani de la aderarea României la NATO.

El a adăugat că a observat că există candidaţi la prezidenţiale care habar nu au ce înseamnă Produs Intern Brut şi nici ce înseamnă alocare bugetară.

Întrebat în ce calitate se va prezenta în Parlament la finalul anului, Ponta a replicat: "Eu vorbesc în calitate de şef al Guvernului care va trebui să întocmească proiectul de buget pentru 2015, or, trebuie să fim serioşi şi trebuie să propunem Parlamentului. Aţi văzut că anul trecut am propus Parlamentului un buget care a fost votat şi acum o parte din cei care l-au votat fiind în campanie electorală nu mai sunt de acord cu el. Nu putem fi o ţară serioasă dacă votăm ceva şi ne răzgândim. Despre asta era vorba, nu despre mine, că eu nu pot să fac singur un buget nici dacă sunt preşedinte, nici dacă sunt prim-ministru, nici dacă o să fiu patriarh nu pot să fac eu bugetul. Bugetul îl face Parlamentul României".

×
Subiecte în articol: ponta buget armata PIB